USD: EUR:
... в Запорожье
Колонія в Запорізькій області посіла друге місце в рейтингу жорстоких в'язниць

Колонія в Запорізькій області посіла друге місце в рейтингу жорстоких в'язниць

Умови утримання в скандальній Бердянської колонії – хороші, а от ступінь страждання в’язнів – високий.

Журнал «Фокус» склав свій рейтинг українських в’язниць, в якому Бердянська виправна колонія №77 посіла друге місце за показниками «Cтраждання – сильні, умови – хороші». Цій установі дана така характеристика:

«Бердянська виправна колонія №77

Мінімальний рівень безпеки

Ступінь страждання в’язнів – високий

Умови відбування покарання – хороші

У колонії утримуються чоловіки, які вперше вчинили злочини незначної або середньої тяжкості. Середній вік ув’язнених – 18-35 років.

Умови утримання в колонії близькі до ідеальних. Відремонтовані житлові блоки, всюди чистота і порядок. У їдальні є контрольні ваги, щоб укладений за бажанням міг перевірити вагу свого обіду – раптом не доповідають. Власна пекарня забезпечує укладених свіжим хлібом. У колонії є великий двір для заняття фізичними вправами і футбольне поле. Тут працюють школа і ПТУ. Також є велика молитовна кімната, солідна бібліотека. На території колонії розгорнуто швейне виробництво: ув’язнені шиють захисні сітки для батутів і спецодяг.

Ця колонія відома як одна з найжорстокіших в пенітенціарній системі України. Протягом останніх п’яти років Харківською правозахисною групою та Секретаріатом омбудсмена, а з минулого року – і Комітетом Ради Європи із запобігання тортурам фіксувалися знущання і тортури над ув’язненими з боку адміністрації. Великий резонанс викликала історія, опублікована правозахисниками пару років назад, про колишнього бійця АТО, якого згвалтували в Бердянській колонії. Знущаються і б’ють не тільки працівники установи, а й самі ув’язнені. Згідно з торішнім звітом Комітету, жорстоке поводження практикує обрана група інших ув’язнених з відома і мовчазної згоди адміністрації », – йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, в Запорізькій області, незважаючи на пандемію, поступово відновлюється економіка. Глава області Олександр Старух наголосив, що якщо запрацює економіка – з’являться і нові можливості вирішувати соціальні проблеми.

Читайте також:

У концепції оновлення Хортиці враховані тренди безбар’єрності та екологічності – кураторка культурних проектів

В Запоріжжі шукатимуть нового директора для театру ім. Магара

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0