USD: EUR:
... в Запорожье
Коли Україну накриє новий локдаун: ексголовний санлікар дав прогноз

Коли Україну накриє новий локдаун: ексголовний санлікар дав прогноз

Рівень захворюваності на коронавірус в Україні близько +6000 нових випадків зараження на добу, що вимагає запровадження локдауну, може бути досягнутий на початку жовтня. У країні як і раніше багато “горючого матеріалу” для вірусу – людей, які не мають до нього імунітету.

Такий прогноз в інтерв’ю OBOZREVATEL озвучив ексголовний санітарний лікар України Сергій Бережнов. “Усе залежить від того, як буде розвиватися ситуація, але вона однозначно погіршуватиметься. До рівня захворюваності близько 6 тисяч на добу, тобто до “червоної” зони, у нас місяць-півтора, максимум два”, – заявив він.

“На сьогодні в Україні щеплено близько 5 мільйонів осіб, ще близько 2 мільйонів перехворіло. Хтось приховано перехворів. Припустимо, близько 10 мільйонів у нас уже мають якийсь імунітет. Але горючого матеріалу ще більш ніж достатньо”, – уточнив лікар.

Як пояснив медик, є низка об’єктивних причин, чому статистика піде вгору. Це “сезонний підйом респіраторної захворюваності” і початок навчального року в режимі офлайн.

У цьому контексті він зауважив: “Діти – це локомотив усіх інфекційних захворювань. Вони переносять захворювання легше, крім суто дитячих інфекцій, вони активніші та більш схильні до ризику зараження. Під час уроків вони сидять у закритих приміщеннях. На жаль, вентиляція і провітрювання в школах у нас не дуже добре налагоджені”.

Водночас Бережнов підкреслив, що вирішальну роль в епідемії відіграватиме ставлення українців до карантинних обмежень, зокрема, до носіння захисних масок.

“Ми повинні розуміти, що 95% успіху – це ми самі. Треба самим суворо дотримуватися елементарних правил. Так, вони всім набридли, але це треба робити. Диявол ховається в дрібницях, вони дуже важливі. Треба носити маску. Повністю зупинити процес поширення вірусу ми не зможемо, але, якщо будемо виконувати всі рекомендації, ми зможемо його загальмувати”, – підсумував Бережнов.


Читайте також:

Менш ніж два десятки запоріжців захворіли на коронавірус за добу

У Запорізькій області через набряк жінка не змогла зняти обручку: знадобилася допомога рятувальників, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0