USD: EUR:
... в Запорожье
Які об'єкти в Запорізькій області будуть добудовані та реконструйовані за рахунок коштів ДФРР

Які об'єкти в Запорізькій області будуть добудовані та реконструйовані за рахунок коштів ДФРР

Кабмін затвердив до фінансування за рахунок державного фонду регіонального розвитку 366 нових проектів, серед яких 11 проектів Запорізької області на суму 75,3 мільйона гривень.

Зокрема, це 4 проекти з обсягом фінансування з ДФРР 34,3 мільйона гривень з модернізації медичних установ – обласної клінічної лікарні та кардіологічного корпусу міської лікарні Бердянська. Реалізація цих проектів сприятиме підвищенню якості медичних послуг і дозволить створити оптимальні умови перебування для пацієнтів. Завдяки проведенню термомодернізації будівель очікується зменшення тепловтрат і, як результат, економія бюджетних коштів.

Також 4 проекти в 23,4 мільйона гривень з реконструкції та капітального ремонту будівель освітніх установ – ДНЗ № 27 в Бердянську, Дніпрорудненської гімназії «Софія» в Василівському районі, Новомиколаївської ЗОШ № 1 в Новомиколаївському районі і навчально-виховного комплексу «Основа» в селі Преображенка Оріхівського району. У відремонтованих за стандартами «Нового освітнього простору» закладах будуть створені комфортні умови для надання якісної освіти та розвитку дітей, в тому числі з особливими потребами. Впровадження енергозберігаючих технологій сприятиме зменшенню споживання енергоресурсів.

Ще 1 проект в 4,2 мільйона гривень з розвитку спортивної інфраструктури – водно-спортивний комплекс (басейн) в Мелітополі. Планується, що збудований комплекс стане базою для проведення навчально-тренувальної роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спортсменів, в тому числі розвитку плавання в місті як олімпійського виду спорту, стрибків у воду, водного статі. Проектно пропускна здатність басейну 100 осіб/доба, трибуна розрахована на 300 уболівальників.

Також 2 проекти в 13,4 мільйона гривень з розвитку системи водопостачання населених пунктів – в с. Новоуспенівка Веселівського району та Якимівському районі (від с. Давидівка до с. Атманай).

Як передає прес-служба облдержадміністрації, всього в 2019 році області передбачено з ДФРР 248,5 мільйона гривень.

0