USD: EUR:
... в Запорожье
Штурмовик розповів, як на Запорізькому напрямку проводили операцію із взяття «язика»

Штурмовик розповів, як на Запорізькому напрямку проводили операцію із взяття «язика»

Командир відділення Роман каже, що його обстрілювали з двох кулеметів, і це був для нього найважчий і найнебезпечніший день з початку війни.

Історію українського героя опублікували на сторінці 128-ї окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади, яка виконує бойові завдання на Запорізькому напрямі.

Сержант бригади розповів, що операція зі взяття «мови» (ред. полоненого) зайняла близько години, і в його групі обійшлося без 200-х та 300-х.

«Разом із фахівцями з іншого підрозділу ми провели операцію із захоплення полоненого, щоб отримати докладну інформацію про ворога. …Я був із кулеметом на прикритті – вибрав позицію за 800 метрів від ворога, з якої добре проглядалася посадка, і вів вогонь перед заходом нашої групи, під час взяття «язика» та догляду.

Моє головне завдання – частково відволікти ворожий вогонь на себе, щоб хлопці успішно взяли бранця та встигли відійти. Але тільки-но я відкрив вогонь і запалив себе, мене почали накривати з двох кулеметів. Вогонь був дуже щільний і прицільний, кулі свистіли за 10-20 см над головою, колись я навіть подумав, що залишуся там назавжди. Але не припиняв вогонь, бо розумів, що хлопців треба прикрити, від цього залежить успіх операції.

Щоб змінити позицію, я перекинувся на спину і побачив прямо над собою ворожий дрон – росіяни добре бачили мене, тому вели такий прицільний вогонь. Як тільки я почав розгортати кулемет нагору, дрон на великій швидкості відлетів.

Мені вдалося відповзти трохи назад і змінити позицію – я сховався за деревом, звідки продовжував накривати ворога. Паралельно в посадці почалася найближча битва з використанням автоматів та гранат. Через деякий час наша група відійшла, взявши «язика», – полоненого на зріст під два метри. Він був поранений і дуже наляканий, виконував усі команди.

Операція зайняла близько години, з нашого боку обійшлося без 200-х та 300-х. А “язик” розповів дуже багато цікавого.

Для мене це був найважчий і найнебезпечніший день з початку війни. Я контрактник, у 128 бригаді вже 5 років, багато чого бачив. Але проаналізував свої дії та зрозумів, що потрібно вдосконалювати навички та ретельніше обирати вогневу позицію. Тому тренуюся, щойно з’являється можливість. І постійно у зв’язку зі своїми рідними у Вінниці. Вони дають мотивацію воювати бути ворогом», – розповідає український захисник.

Раніше ми писали, що бійці 2-ї роти 2-го батальйону “Азова” показали на відео, як виглядає російська позиція після того, як рашисти звідти втекли. Окупанти так поспішали, що забули все на світі – і одяг, і їжу, і зброю. Але назавжди втекти від наших бійців їм все одно не вдасться.

Читайте також:

Ворог перегруповує свої сили на Запорізькому напрямку, – військова розвідка

Задля дискредитації ЗСУ рашисти вночі знову обстріляли Енергодар, – мер Орлов

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0