USD: EUR:
... в Запорожье
Із Запоріжжя до Києва будуть курсувати модернізовані пасажирські вагони-трансформери, – ФОТО

Із Запоріжжя до Києва будуть курсувати модернізовані пасажирські вагони-трансформери, – ФОТО

Маршрутом Київ-Запоріжжя будуть їздити модернізовані пасажирські вагони.

Про це повідомляє «Укрзалізниця».

Черговий поїзд з модернізованих вагонів вчора вирушив на маршрут. Поїзд, у складі якого сім вагонів, що нещодавно пройшли капітально-відновлювальний ремонт, курсуватиме на маршруті Київ-Запоріжжя.

«Продовжуємо відновлювати парк пасажирських вагонів компанії. Паралельно з закупівлею нових вагонів, проводимо модернізацію існуючого парку. Чергова партія вагонів вже сьогодні розпочала обслуговувати мандрівників, а загалом у поточному році ми плануємо виконати капітально-відновлювальний ремонт 50 вагонів», – розповів в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

Нові вагони-трансформери були відремонтовані на власних потужностях виробничих підрозділів Укрзалізниці в Бахмачі та Каховці. Вони обладнані сучасними системами відеоспостереження, кондиціонування повітря, регулювання температури окремо в кожному купе, кнопкою виклику провідника та індикатором зайнятості вбиральні, а також інформаційними моніторами всередині купе, які показують температуру, швидкість потяга, дату, час та інше.

У кожному купе є дві розетки з USB-портами. Крім цього, змін зазнали вбиральні: тепер у вагонах встановлені вакуумні туалети, велике дзеркало та оновлена система подачі води.

Термін виконання ремонту кожного такого вагона – близько 3 місяців, а вартість робіт — майже 16 млн гривень, що фактично вдвічі дешевше за придбання нового вагона.

Серед основних переваг таких вагонів є те, що їх можна використовувати як на довгих, так і на коротких маршрутах.

На Запоріжжі зробили масштабну реконструкцію навчально-виховного комплексу «Джерело»: як виглядає школа, – ФОТОРЕПОРТАЖ


Читайте також:

У Запоріжжі «Захарій» встановив передостанню секцію вантового моста через Дніпро: як це було, – ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0