USD: EUR:
... в Запорожье
Через вибух міни поблизу Запорізької АЕС сталося відключення одного з енергоблоків

Через вибух міни поблизу Запорізької АЕС сталося відключення одного з енергоблоків

Вибух наземної міни стався ввечері 30 жовтня за межами периметральної огорожі ЗАЕС та перервав основне електропостачання четвертого енергоблока.

Про це заявив гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі.

«Вибух наземної міни перервав основну лінію електропостачання одного з енергоблоків Запорізької атомної електростанції, що стало останнім інцидентом, який підкреслює нестабільну ситуацію з ядерною та фізичною ядерною безпекою на об’єкті під час нинішнього військового конфлікту», – заявив він.

У МАГАТЕ повідомили, що вибух стався ввечері 30 жовтня за межами периметральної огорожі ЗАЕС, внаслідок чого була відключена зовнішня лінія електропередач напругою 750 кіловольт (кВ) між розподільчим пристроєм станції та головним електричним трансформатором енергоблоку №4.

Замість цього енергоблок №4 отримує електроенергію, необхідну для охолодження та інших важливих функцій ядерної безпеки, з резервної лінії.

Ще однією ознакою нестабільної ситуації в районі ЗАЕС є те, що останніми днями в околицях станції почалися обстріли, заявила група експертів МАГАТЕ.

Внаслідок обстрілу була знеструмлена одна з трьох резервних ліній електропередач ЗАЕС, якими живиться Енергодар.

«Обслуговуючий персонал Запорізької атомної електростанції наполегливо працює в дуже складних умовах, щоб запобігти повторним відключенням електроенергії, які ми бачили на початку жовтня, – сказав Гроссі. – Хоча їхні цілеспрямовані зусилля принесли певні позитивні результати, ситуація з електроенергією на станції залишається надзвичайно вразливою».

Рашистські окупанти на Запорізькій АЕС спровокували екологічну катастрофу, – ВІДЕО


Читайте також:

В окупованому Енергодарі рашисти змушують співробітників Запорізької АЕС підписувати контракти з «Росатомом»

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0