USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізький борець отримав срібло Олімпіади в Токіо: що відомо про Парвіза Насібова

Запорізький борець отримав срібло Олімпіади в Токіо: що відомо про Парвіза Насібова

Сьогодні молодий спортсмен азербайджанського походження виборов срібну медаль на Олімпійських іграх в Токіо. “Перший запорізький” розповість про шлях борця, який живе поруч з нами — в Запоріжжі.

22-річний борець греко-римського стилю у ваговій категорії до 67 кілограмів вперше бере участь в Олімпіаді, але він далеко не новачок у тому, що стосується перемог на міжнародних аренах: в активі майстра спорту України міжнародного класу «срібло» і «бронза» юніорського чемпіонату світу у 2015 і 2018 роках відповідно, «золото» юніорського чемпіонату Європи у 2017 році та «срібло» на рік раніше. Торік був визнаний кращим студентом-спортсменом Запорізької області, а Олімпійську ліцензію Насибов завоював в травні цього року, посівши друге місце престижного турніру в Болгарії.

Тренує молодого хлопця заслужений тренер України та СРСР Євгеній Чертков.

У 2020 році молодик вчергове взяв перемогу, але цього разу не на килимі для боротьби, а в конкурсі від Запорізької облдержадміністрації на кращого студента-спортсмена року Класичного приватного університету.

— Я сам не очікував, що мені вдасться виграти у такому конкурсі, в такій номінації, — ділиться враженнями від перемоги хлопець у сюжеті телеканалу TV5. — Був радий, щасливим. Це свого роду також успіх для мене.

Підготовку до Олімпіади хлопець почав заздалегідь — кількома навчально-тренувальними зборами у Хорватії, Києві, Конча-Заспі, при цьому й не пропустивши жодного тренування на рідній “базі” у Запоріжжі після повернення зі спортивного туру.

— Я знаю, що ці змагання мають вплив на моє життя, — розповідає спортсмен.

На ліцензійному турі у Болгарії він здолав представників Швейцарії, Перу, Азербайджану та Японії, чим гарантував собі квиток на Олімпійські ігри та ставши 10-м борцем греко-римського стилю в Україні, який представляв Запорізьку область на Олімпіаді.

Втім, в успішний для спортсмена турнір у Болгарії Парвіз міг не потрапити через не досить вдалі кваліфікаційні змагання у 2020 році, коли багато хто втратив віру у запоріжця.

— Були спірні ситуації, не всі хотіли мене брати. Були ті, хто мав сумніви у мені. Втім, мої тренери наполягли, Володимир Шацьких (український борець з греко-римської боротьби, – ред.) наполіг, головний тренер нашої збірної… Я дуже вдячний цим людям за можливість, — розповів борець журналістам.

Парвіз Насиров, після того, як дізнався, що квиток на Олімпіаду-2020 у нього в кишені, зізнався у любові до України: 

— У мене сльози. Я пройшов дуже важку дорогу до цієї Олімпіади. Мене батьки вдома чекають, переживають більше, ніж я. Це сльози, які я не можу стримати. Величезне спасибі всій Україні. Я люблю цю країну. Це все для України. Мені нема чого сказати.

Після Олімпіади, розповідає хлопець, поїде в Азербайджан, щоб побачити дідуся і бабусю, а також інших своїх родичів.

“Перший запорізький” бажає перемог борцю у майбутньому, знаходити час для відпочинку та досягти бажаного!


Читайте також:

Як виглядає яскравий водоспад у 20 км від Запоріжжя, — ФОТО

Тепер не лише медузи: пляжі Бердянська завалило тоннами водоростей, – ФОТО, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0