USD: EUR:
... в Запорожье
Грабували колег та брали участь у пропаганді: у Запорізькій області дев’ять правоохоронців із окупованого селища перейшли на бік ворога

Грабували колег та брали участь у пропаганді: у Запорізькій області дев’ять правоохоронців із окупованого селища перейшли на бік ворога

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо групи правоохоронців-зрадників із Запорізької області, які грабували своїх колег та брали участь у пропаганді.

Про це повідомляє ДБР.

Працівники ДБР завершили спецрозслідування стосовно дев’ятьох (наразі – вже колишніх) правоохоронців із Запорізької області, які нині працюють на ворога.

На початку тимчасової окупації селища Чернігівка Запорізької області вони зрадили присязі та стали служити у фейковому правоохоронному органі рф. Щоб довести свою відданість окупантам, вони відразу здали своїх колег, які відмовились переходити на бік ворога.

Слідством також встановлено, що зрадники грабували квартири та будинки своїх колишніх товаришів по службі, які евакуювались на вільну територію України. Брали участь у пропагандистських заходах окупантів, агітували вступити до лав окупантів інших правоохоронців.

Зокрема, завдяки їм лави «народной милиции» поповнили місцеві колишні правоохоронці, що були звільнені за кримінальні правопорушення.

Експравоохоронці обвинувачуються у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Раніше працівники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування стосовно шістьох правоохоронців з Бердянська, які зрадили присязі та працюють на ворога.

Нагадаємо, у середині грудня працівники ДБР заочно повідомили про підозру чотирьом колишнім правоохоронцям з селища Веселе Запорізької області, які після початку російського вторгнення перейшли на бік ворога.

Рашистські терористи продовжують безпощадно обстрілювати Запорізьку область: за добу – півсотні «прильотів», – ФОТО


Читайте також:

Рашисти блокують доступ на Запорізьку АЕС півтори тисячі працівників, які не підписали угоди з «Росатомом»

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0