Перший Запорiзький

Готував списки пілотів ЗСУ: відставний військовий пілот із Запорізької області працює на ворога з власної ініціативи

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну військовий пілот у відставці з тимчасово окупованого Бердянськ зв’язався з командиром 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку з Росії, з яким раніше навчався в училищі льотчиків. Він запропонував свою допомогу у війні проти України.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Зрадник готував списки пілотів повітряних сил Збройних сил України, які мають досвід управління літаками Miг-29, CУ-24, СУ-25, СУ-27, Ан-26 та Іл-76, а також вертольотами Мі-8 та Мі-24. Ворог планував «переманити» їх на бік Росії.

Персональні дані українських пілотів зрадник збирав, обдзвонюючи колишніх однокурсників. Він «в темну» розпитував у них потрібну інформацію: додаткові контактні дані, місця проживання та несення служби.

Фігуранту повідомлено про підозру за частиною 2 статті 111 «Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану» Кримінального кодексу України

Наразі фігурант ховається від правосуддя на тимчасово окупованій території на півдні України. Співробітники СБУ проводять комплексні заходи щодо притягнення його до відповідальності.

У Запоріжжі затримали фанатку Кадирова, яка звинувачувала українських захисників у підриві Каховської ГЕС.


Читайте також:

Окупанти створюють «народне ополчення» у Запорізькій області: кого планують мобілізувати.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!