USD: EUR:
... в Запорожье
Головний будівельник «Мотор Січ» та директор підприємства товариства глухих отримали звання «Почесний громадянин Запоріжжя»

Головний будівельник «Мотор Січ» та директор підприємства товариства глухих отримали звання «Почесний громадянин Запоріжжя»

Депутати міської ради проголосували про присвоєння звання «Почесний громадянин Запоріжжя» Михайлу Березовському та Тихону Орєхову.

Таке рішення підтримали на засіданні міськради.

Михайло Березовський – директор з будівництва та соціального розвитку ПАТ «Мотор Січ». Понад 56 років віддав роботі на цьому підприємстві.

Михайло Березовський очолював будівництво унікальних об’єктів у Запоріжжі. Це і комплекс закритих боксів для випробування найбільшого у світі двигуна Д-18Т (встановлюється на літаках «Руслан»,«Мрія»), цегельні заводи з виробництва силікатної та керамічної цегли і черепиці для ПАТ «Мотор Січ», понад 500 тисяч квадратних метрів житла, медико-санітарна частина підприємства, оздоровчі комплекси «Мотор», «Прибой» на березі Азовського моря, санаторій-профілакторій в селищі Вільноандріївка, санаторій-профілакторій «Райдуга» у м. Волочиськ Хмельницької області.

Наприкінці 2016 року під керівництвом Михайла Березовського відбулася реконструкція палацу спорту «Юність».

Тихон Орєхов – директор Запорізького виробничого підприємства «Неон» Українського товариства глухих. За період роботи на підприємстві Тихон Іванович забезпечував вирішення не тільки виробничих завдань, а й соціально-побутових питань працівників-інвалідів. На підприємстві було облаштовано їдальню, буфет, магазин, медичний пункт, стоматологічний кабінет, а для вирішення житлових питань – побудовано чотирнадцятиповерховий будинок (вул. Олімпійська), повністю призначений для інвалідів, а також гуртожиток на 70 житлових кімнат (вул. Космічна, 110А).

Під керівництвом Тихона Орєхова на підприємстві «Неон» було збудовано виробничий корпус для виготовлення сухих трансформаторів малої потужності та дроселів, завдяки чому були створені сотні нових робочих місць. Наразі підприємство випускає понад 300 типів трансформаторів потужністю від 6 Вт до 630 кВт.

Читайте також: Как проходит заседание Запорожского городского совета, – ФОТОРЕПОРТАЖ

0