USD: EUR:
... в Запорожье
Глава ЗОВА повідомив, що до Мелітополя зайшли бойовики «ДНР», які продовжують терор місцевого населення

Глава ЗОВА повідомив, що до Мелітополя зайшли бойовики «ДНР», які продовжують терор місцевого населення

Днями з’явилася інформація, що з Мелітополя відійшли російські війська та поїхали у Херсонському напрямку, але насправді це була ротація та прибули нові рашисти.

Про це заявив на брифінгу 9 червня голова обласної військової адміністрації Олександр Старух.

«За нашою інформацією, це не війська. Питання не в самих військах, бойових підрозділах, які на певних напрямках накопичуються ворогом, а в тому, що відвели в низці громад наприкінці минулого тижня ті загони нацгвардії (Росгвардії – КР), представників інших структур окупанта, які забезпечували контроль та тероризували місцеве населення. “, – сказав він.

Старух підтвердив, що ці війська справді відійшли з блокпостів та поїхали у Херсонському напрямку, проте їх замінили бойовики незаконного збройного угруповання «ДНР».

«Наразі за деякими громадами, з яких такий відхід стався наприкінці минулого тижня, зайшли нові. Тобто відбувається проста ротація, на місця Росгвардії зайшли представники так званого «ДНР», які зараз намагаються продовжити на новому витку терор місцевого населення», – пояснив голова області.

Раніше ми повідомляли, що Кропивницька компанія «Гідросила» заявила, що у тимчасово окупованому Мелітополі російські війська захопили два їхні заводи. Йдеться про Мелітопольський завод тракторних гідроагрегатів, до складу якого входить два підприємства – виробник гідроциліндрів «Гідросила ТЕТІС» та найбільший виробник гідророзподільників для тракторів, сільськогосподарської та будівельно-дорожньої техніки «Гідросила МЗТГ».

Читайте також:

У Запорізькій області ЗСУ вдається зривати плани окупантів, – Зеленський

Склад боєприпасів, танк, гаубиця та особовий склад: втрати окупантів у Запорізькій області за 9 червня

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0