USD: EUR:
... в Запорожье
Голова Запорізької військової адміністрації розповів, що буде з вартістю проїзду у маршрутках

Голова Запорізької військової адміністрації розповів, що буде з вартістю проїзду у маршрутках

АКТУАЛЬНО: У зв’язку зі складною ситуацією та необхідністю перебування в укриттях із слабким інтернетом, читайте оперативні новини сайту в нашому телеграм-каналі: https://t.me/onenews_zp.

Обласна влада вирішила, що тарифи мають бути доступними та обґрунтованими, і немає жодних підстав для їх підвищення, але при цьому остаточне рішення прийматиме Запорізька міськрада.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької обласної військової адміністрації.

На сьогоднішній день одним із проблемних питань для мешканців Запоріжжя є можливе підвищення тарифів на пасажирські перевезення.

Обласний центр не перебуває у тимчасовій окупації чи оточенні. Будь-яких рішень, передбачених Законом України «Про правовий режим військового стану», Верховною Радою України не ухвалювалося. З огляду на це повноваження на встановлення будь-яких тарифів, у тому числі на пасажирські перевезення, у обласної військової адміністрації відсутні, зазначив керівник Запорізької ОВ Олександр Старух.

При цьому зазначається, що з огляду на ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», встановлення тарифів на перевезення пасажирів у Запоріжжі – компетенція Запорізької міської ради та її виконавчих органів.

«Вважаю, що підвищення цін на проїзд у транспорті загального користування має бути економічно обґрунтованим. Але в будь-якому разі головне – турбота про людей. Потрібно приймати виважене оптимальне рішення. Наша спільна мета – не допустити перебоїв у логістиці для запорожців. Ціна за проїзд має бути доступною», – наголосив Олександр Старух.

Раніше ми повідомляли, що на початку травня перевізники влаштували бунт і водії не вийшли на роботу, у зв’язку з чим запорожці не могли дістатися на роботу. Деякі маршрутники вирішили самовільно підвищити вартість проїзду до 10 і 13 грн. Після чого в. о. мера, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртев заявив, що перевізників, які самовільно підвищили вартість проїзду, покарають і в Запоріжжі поки не збираються підвищувати ціни на проїзд у маршрутках і не приймали жодних офіційних рішень щодо цього.

Читайте також:

Готуються до референдуму: у Мелітополі окупанти проводять СМС-опитування городян

Зруйновані будинки, постраждалі місцеві жителі: рашисти продовжують обстрілювати населені пункти Запорізької області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0