USD: EUR:
... в Запорожье
Голова Запорізької облради Григорій Самардак відкрив позачергову сесію - ФОТО

Голова Запорізької облради Григорій Самардак відкрив позачергову сесію - ФОТО

Сьогодні, 25 червня, депутати Запорізької обласної ради зібралися на тридцяту позачергову сесію.

На сесії зареєструвалися 53 депутати з 84 можливих. Це перша сесія без звільненого Костянтина Бриля. Його місце зайняла т.в.о. голови облдержадміністрації Елла Слепян.

До основного порядку денного увійшли 35 кадрових і бюджетних питаннь. У їх числі звільнення п’яти керівників комунальних установ обласної ради. Серед них і директор музичного училища імені Майбороди Сергій Пелюк, який пройшов узгодження конкурсної комісії і має намір повторно зайняти своє місце після виборів всередині колективу.

Також депутати планують розглянути проект з підтримки своєї колеги з міської ради – депутата Олени Губіної і продовжити їй термін дії контракту, як директора спеціалізованої школи-інтернату «Козацький ліцей».

Крім усього іншого на червневій сесії депутатам належить затвердити Антикорупційну програму, яку розробляла спеціальна комісія, до складу якої увійшли депутати від кожної фракції і чиновники виконавчого апарату обласної ради. Проект програми був створений відповідно до рекомендацій і методології НАПК.

Також на сесії депутати збираються внести коригування до переліку заходів соціально-економічного розвитку Запорізької області на цей рік. Йдеться про реконструкцію, ремонти, закупівлі обладнання, які виробляються за рахунок коштів депутатського фонду і контролюються народними обранцями. Депутати можуть вкласти всю суму в 700 тисяч гривень в один проект, як це зробили, наприклад, Світлана Абдурахманова або Олексій Сагайдачний, або ж провести розбивку і “вкластися” в кілька дрібних проектів. Були й такі депутати, які вирішили об’єднати свої зусилля всередині однієї фракції і провести глобальну закупівлю в один об’єкт.

Наостанок депутати мають дати “добро” на проведення ремонту фасаду, капітальний ремонт холу і утеплення будівлі “Запорізького обласного центру молоді”.

Фото: Факти Запоріжжя.

0