USD: EUR:
... в Запорожье
 «Це межа – в усіх відношеннях»: медики розповіли, як лікують пацієнтів із ковідом у 9-й лікарні Запоріжжя

«Це межа – в усіх відношеннях»: медики розповіли, як лікують пацієнтів із ковідом у 9-й лікарні Запоріжжя

Нині у медзакладі в середньому витрачають по 7 тонн кисню на добу. У період коронавірусного затишшя його йшло близько 250 літрів.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької міськради.

Ородська лікарня №9 – найбільший у місті медичний заклад, у якому виділено місця для хворих на коронавірус. За словами керівництва лікарні, на сьогоднішній день із 410 передбачених ліжок зайнято вже 380. У середньому за добу кількість нових пацієнтів тут становить близько 50 осіб.

Також довелося розширити кількість місць у реанімації лікарні. Так, раніше тут було 18 реанімаційних ліжок. Тепер у реанімації відбувається лікування близько 50 пацієнтів. Представники медичної установи кажуть, що зараз задіяли для боротьби з коронавірусом усі свої ресурси.

– Ми використовували абсолютно весь ресурс, який у нас є – за площами, спеціалістами, обладнанням. Повірте, це межа – у всіх відношеннях. І насамперед межа у людських кадрах. На жаль, нам їх нема де взяти. До того ж лікарі також хворіють. Одним словом, ситуація складна, – розповів директор КНП «Міська лікарня №9» Кирило Нерянов.

Серед пацієнтів у лікарні – різна вікова категорія. Є як вакциновані, і не вакциновані пацієнти. Однак перших небагато, і, за спостереженнями Кирила Нерянова, вони переносять хворобу легше.

Нагадаємо, в Запорізькій області сталася смертельна ДТП. Водій автомобіля «Таврія» не впорався з керуванням, з’їхав в кювет і врізався в електроопору, і машина перекинулася. В результаті ДТП загинули 24-річний хлопець і 15-річна дівчина. Ще три людини отримали серйозні травми.

Читайте також:

У Запорізькій області у ДТП авто з’їхало у кювет та перекинулося, – ФОТО

У центрі Запоріжжя вщент сгоріли два елітних позашляховика, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0