USD: EUR:
... в Запорожье
Експерт розповів, що може вплинути на зменшення кількості медуз в Азовському морі

Експерт розповів, що може вплинути на зменшення кількості медуз в Азовському морі

В Азовському морі все ще триває нашестя медуз. Місцеві відпочивальники скаржаться на неприємне сусідство, але, мабуть, медузи відчувають себе тут затишно.

Як передає «ПроБердянськ», медузи з’явилися у Азовському морі через те, що у водоймищі сильно піднявся рівень солоності. Вона стала комфортною середою мешкання для цих істот, і люди не зможуть якось на це вплинути. Є 3 умови, які можуть скоротити чисельність медуз, і усі вони – природні.

Перша – це зниження рівню солоності води. Можливо це буде лише за тих умов, якщо вода у Азовському морі буде постійно «поповнюватися» завдяки опадам. Поки що відбувається навпаки: через сильну спеку вона випарюється, а сіль – залишається.

Другою умовою стане сильно холодна зима. Втім, минула зима такою не видалась, і синоптики спрогнозували, що і цього року сподіватися на сильні морози і опади не варто.

Останньою умовою є шторм. Втім, таке природнє явище може «прибрати» медуз лише на короткий час. Адже істоти не можуть йому протистояти чи ховатися від нього, і гинуть.

Поки що відпочивальники намагаються самотужки «розчистити» море від небезпечних тварин, та експерти кажуть, що сенсу від цього мало. Істотно на популяцію те, що люди виловлюють медуз та викидають їх на берег, ніяк не впливає.

Читайте також: В головному парку Запоріжжя тимчасово зупинили роботу всіх атракціонів

Наш Telegram-канал: https://t.me/onenews_zp

2

Практик2020-07-23 20:37:31
Нужно завести акул, чтобы они пожрали медуз.
Саня2020-07-23 15:26:23
Эксперт, а откуда в пресном Днепре появились медузы?