USD: EUR:
... в Запорожье
Екс-прокурор планує стягнути з Запорізької обласної прокуратури понад півтора мільйона гривень

Екс-прокурор планує стягнути з Запорізької обласної прокуратури понад півтора мільйона гривень

Відповідний позов подав до Запорізького окружного адміністративного суду екс-заступник прокуратури області Петро Черний.

Відомо, що Черний був звільнений з прокуратури Запорізької області в березні 2017 року у зв’язку зі скороченням кількості прокурорів. Тоді разом з ним при зміні керівництва запропонували «піти» двом заступникам Шацького, начальнику управління нагляду в кримінальному провадженні, а також начальнику та заступнику управління представництва інтересів громадянина або держави. Так, як при звільненні Черному не подумали запропонувати будь-якої рівнозначної посади, він вирішив відстоювати своє звільнення в судах. Верховний суд України підтримав рішення окружного адміністративного суду і зобов’язав відновити на посаді прокурора. Раніше ми вже писали, що в ГПУ захотіли проігнорувати рішення суду і просто «морозяться» при будь-якій згадці про відновлення прокурора.

– Верховний суд був 24 квітня цього року, хоча рішення вступило в силу ще з моменту першої інстанції. Згідно із законом трудові спори підлягають негайному виконанню в частині поновлення на посаді. На сьогодні Генеральна прокуратура не виконує цього рішення. Можливо, там думають, що поки не прийшов виконавчий лист, то нічого робити не треба. Однак є положення Конституції, правова практика Європейського суду, де вказується, що якщо відповідач державний орган, то необов’язково наявність виконавчого провадження, – прокоментував адвокат Іван Монін.

прокуратура

В помсту Чорний вирішив скористатися своїм законним правом на компенсацію за час вимушеного прогулу. Виявляється, що з 10 березня 2017 роки (день звільнення) по 21 травня 2018 роки (прийняття рішення суду про відновлення на роботі) йому повинні були б заплатити 578 тисяч гривень зарплатні. А так як з травня 2018 року його ніхто не думав відновлювати, то за кожен день прогулу йому повинні заплатити 2538 гривень, що сумарно «набігає» майже на мільйон гривень.

– Ми подали позов про стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу та затримки виконання рішення суду. Верховний суд вказав, що в цій частині відповідачем не може бути ГПУ, а стягувати необхідно з прокуратури Запорізької області. У зв’язку із затримкою виконання рішення суду щодня налічується середньодобова зарплатня в 2538 гривень. На сьогодні збитків державі по цій частині становить близько півтора мільйона гривень, – розповів адвокат Іван Монін.

При цьому кожен день затягування ГПУ виливається «в копієчку» бюджету. Якщо прокурору вдасться виграти суд, то на понад півтора мільйона гривень збідніють рахунку прокуратури області.

В даний час правозахисники направили заяву в ГБР з проханням перевірити затягування виконання рішення суду ГПУ на предмет умисного невиконання рішення суду та зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, що на сьогоднішній момент у Верховному Суді продовжують розглядати незаконне звільнення колишнього першого заступника прокуратури області Тараса Дяченка, екс-заступника начальника слідчого відділу прокуратури Запорізької області Андрія Пересади, екс-керівника Запорізької місцевої прокуратури №2 Івана Монина і скандального екс-глави облпрокуратури Олександра Шацького.

6

Виктор2019-07-29 07:05:22
Согласно Закона Украины "Об исполнительной службе" исполнительная служба может наложить арест на имущество, в том числе и движимое ( служебные автомобили) и счета в банках БОРЖНИКА. Петр Черный - сделай это , произведи арест, тогда они быстро жо... оторвут от одного места и выполнят решение суда.
Алексей2019-07-28 08:17:27
Кто из этих Прокуроров ответит за ведомо не законные обвинения? , сколько людей пострадали от Черного..., сколько сейчас страдает Матерей и детей ,которых Черный посадил ради статистики! , Иван Монин тоже парень хоть куда)), то прокурор то уже адвокат! , Все они в одной упряжке , Нужно полную перезагрузку Прокуратуры делать, Пускай проходят полиграф,сдают экзамены в народном комитете,что бы за этим следили общественники, вот тогда можно и назад на работу! Да и вообще за работай Полиции и Прокуратуры должен следить общественный камитет
Иван2019-07-26 23:54:58
толковый парень !!! Был на своём месте !!!!
Запорожец2019-07-26 13:09:36
Петя! Тебя скоро воостановят согласно законов Украины.Генерального прокурора Луценко скоро уберут, а ты приходешь. И ты, я думаю документы по Антонову - бывшему директору департамета промышленности и развития ЗОГА не закинул далеко, справедливость должна восстановиться, а ведь у тебя было к нему очень много вопросов, за что тебя и убрали из прокуратуры и никак не хотят восстанавливать в дожности
Зе2019-07-26 11:31:04
Мало. Надо с порохоботов скачать 3 млн. грн.
Как то так2019-07-26 11:17:32
Было бы не плохо что бы эти деньги взыскали с личных средств прокурора Романова а не с налогов граждан!