USD: EUR:
... в Запорожье
Економіка Запорізької області стабільно зростає

Економіка Запорізької області стабільно зростає

З початку року економічні показники регіону стрімко йдуть вгору.

Про це повідомив глава області Олександр Старух під час свого спілкування зі студентським активом Запорізького національного університету.

За словами керівника облдержадміністрації, економіка регіону значно зросла і продовжує рух вгору. Зокрема, це стосується обсягів виробництва в машинобудуванні, енергетиці, металургії, агропромисловому комплексі.

За останніми даними Запорізька область посідає шосте місце в Україні по зростанню в виробництві сільськогосподарської продукції. Також регіон займає п’яте місце в Україні по збору врожаю ранніх зернових.

Разом з тим, зросли і обсяги зовнішньоторговельного обороту товарів, в тому числі, експорту нашої продукції в інші країни світу. Збільшилися капітальні інвестиції. Паралельно зростає і середня заробітна плата, яка з початку року збільшилася на 20% (4 місце в Україні) і становить більше 13 000 гривень.

Разом зі зміцненням економіки наповнюються і місцеві бюджети. Все громади виконали плани, а то і значно перевищив заплановані надходження.

Нагадаємо, в Запорізькій області п’яний водій «Мазди» з 13-річною дівчинкою в салоні авто, навмисне збив патрульного. В результаті чого правоохоронець отримав перелом обох ніг. Потім неадекватний водій намагався тікати і проїхав 5 км, поки не врізався в дерево, що призвело до струсу головного мозку у дитини, яка знаходилася в машині.

Читайте також:

У Держстаті назвали середню зарплату в Запорізькій області

У центрі Запоріжжя водійка поїхала на червоний і протаранила інше авто, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0