USD: EUR:
... в Запорожье
Двох запорізьких поліцейських затримали на хабарі в 10 тисяч доларів – ФОТО

Двох запорізьких поліцейських затримали на хабарі в 10 тисяч доларів – ФОТО

Двох слідчих Мелітопольського відділу поліції викрили і затримали на отриманні хабара.

Про це повідомляє прес-служба прокуратура Харківської області.

Як встановило слідство, у провадженні поліцейських перебувало кримінальне провадження за фактом шахрайства. У рамках цього провадження, правоохоронці провели обшуки в харківській фірмі. На підприємстві вони вилучили продукцію, що може швидко зіпсуватися. Від власниці виробництва поліцейські зажадали 10 тисяч доларів. У таку суму вони оцінили швидке повернення продукції та непритягнення жінки до кримінальної відповідальності.

Перший «транш» у сумі 75 тисяч гривень жінка передала правоохоронцям 15 червня цього року. З метою конспірації вона залишила гроші в салоні автомобіля, на якому її підвозив знайомий поліцейських.

Після цього правоохоронці кілька разів телефонували жінці з вимогою віддати решту суми. 150 тисяч гривень вона так само залишила в машині (під килимом пасажирського сидіння).

Одразу після отримання другого «траншу» поліцейських затримали в порядку ст. 208 КПК України. В ході обшуків, проведених за місцем мешкання, а також у службових кабінетах фігурантів, вилучили та інші речові докази, що свідчать про їх причетність до протиправної діяльності.

Наразі затриманим правоохоронцям повідомили про підозру за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, повідомляє прес-служба полтавського теруправління Госбюро розслідувань.

2

Бывалый2019-07-02 20:39:14
Жадность фраеров сгубила!
гошаша2019-07-02 06:23:15
Аваков ни хрена не смотрит за дисциплиной полицаев. Что хотят то и делают, все в министра.