USD: EUR:
... в Запорожье
Двом заступникам псевдомера окупованого Енергодара повідомили про підозру

Двом заступникам псевдомера окупованого Енергодара повідомили про підозру

Двом псевдозаступникам голови «окупаційної адміністрації» у захопленому Енергодарі  повідомили про підозру.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що мешканець Макіївки добровільно приїхав до Енергодара та усіляко допомагав підтримувати окупаційний режим у місті. Окупанти призначили його на посаду «заступника глави військово-цивільної адміністрації Енергодара з економіки та фінансів». Наразі на підтримку незаконної влади він активно виконує покладені на нього військовою окупаційною адміністрацією функції з фінансово-економічних питань.

Також мешканка Енергодара добровільно надала згоду на співпрацю з окупаційною владою російської федерації та погодилася на пропозицію загарбників зайняти псевдопосаду «заступника глави військово-цивільної адміністрації Енергодара з питань освіти та культури». Використуваючи надані їй повноваження, підозрювана забезпечувала антиукраїнську діяльність у сфері освіти та культури окупованого міста, а також вербувала вчителів та персонал навчальних закладів на роботу за освітньою програмою РФ.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Як вже раніше писав «Перший Запорізький», в окупованому Енергодарі змістили з посади «голову» окупаційної адміністрації Андрія Шевчика. Також російські загарбники усунули з посади «голову міської адміністрації» Бердянська Олександра Сауленка.

Перед цим окупанти змістили відомого запорожцям зрадника, екснардепа Євгена Балицького та призначили нового псевдогубернатора – першого заступника губернатора Вологодської області російської федерації Антона Кольцова.

На Запоріжжі окупанти шукають колаборантів для масовки на підтримку псевдореферендуму


Читайте також:

У Бердянську правоохоронці-зрадники обкрадали квартири колег та заселяли туди росіян

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0