USD: EUR:
... в Запорожье
Двоє запоріжців воювали під командуванням Мотороли та Стрєлка: до суду скерували обвинувальні акти

Двоє запоріжців воювали під командуванням Мотороли та Стрєлка: до суду скерували обвинувальні акти

Служба безпеки України повідомила про те, як просувається розслідування справи двох мешканців Запоріжжя, які воювали на боці так званої “Донецької народної республіки”.

Слідчі спецслужби завершили досудове розслідування щодо двох мешканців Запоріжжя, які у період з 2014 по 2016 роки перебували у складі незаконних збройних формувань на тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької області.

Встановлено, що вони брали активну участь у збройному протистоянні силам АТО, перебуваючи у складі воєнізованих формувань, підконтрольних терористичній організації так званої «ДНР».

Зокрема, зловмисники були гранатометником та кулеметником у складі терористичних груп: «Стрелковий спецназ» під керівництвом громадянина РФ з позивним «Стрелок» та окремого розвідувального батальйону «Спарта» під керівництвом громадянина РФ з позивним «Моторола».
У 2015 році обидва зловмисники добилися «просування по службі»: один з бойовиків був призначений командиром терористичної групи 1-й Семенівський МБ 1-ї окремої мотострілецької Слов’янської бригади «Вікінг», а другий – його заступником.

Слідчі зібрали беззаперечні докази безпосередньої участі бойовиків у захопленні Слов’янська, селища Семенівка, міжнародного аеропорту «Донецьк»; у бойових діях в районі смт. Ямпіль Краснолиманського району, населених пунктів Біла Кам’янка та Нова Ласпа.

Встановлено, що вони також виконували окремі розвідувальні завдання поблизу Дебальцеве.
У зв’язку з тим, що підозрювані переховуються від слідства, отримано дозвіл слідчого судді на здійснення спеціального досудового розслідування з обранням запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі обидва обвинувальних акти стосовно зловмисників скеровано до суду. Санкція інкримінованої їм статті 258-3 (участь у терористичній групі) Кримінального кодексу України передбачає до 15 років позбавлення волі.


Читайте також:

Запорізький суд призначив випробувальний термін батькові, який разом із дружиною намагався продати своє немовля

У Запоріжжі відмовилися від декількох маршрутів: серед них є маршрутка від “Ашану” та єдина на Другомайське селище

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

7

Ха-ха2022-02-06 14:11:09
Осведомитель,ты выпей лучше таблетки от шизофрении!
укр2022-02-05 15:01:18
Пацаны, не ругайтесь от вас мало шо зависит. Какая страна сильней та нас и будет кормить. Так шо чи под сшп чи под рашу, абы сытней кормили.
Соломiя2022-02-05 14:07:46
Василь,пакуй валiзи та забирайся до рашки,цiлуй дупу путлера,дурень ти нiкчемний! Зрадник батькiвщини!
ЗП2022-02-05 13:57:51
Вася,ты тварь подзаборная,тебя фашист расстрелять вместе с твоей семейкой нужно,твоей мамке видно давали за щеку и не только,когда такое чмо потом выродилось как ты! Умри лучше,скотина!
Вася2022-02-05 11:25:29
"ЗП" - нужно расстрелять за.... - ты поддержал госпереворот в 2014 году - ты участвовал в госперевороте 2014 года - ты захватывал органы государственной власти в 2014 году. - ты участвовал в расхищении боевого оружия в военных складах, - ты участвовал в полку Азов,Кривбас,Донбас,Айдар - убивал мирных граждан, насиловал женщин, убивал детей, мародерил. - ты сжег людей в Одессе 2 мая. -- ты с моей страны сделал колонию и банановую республику. Мало тварь? Если бы я тебя увидел - дал бы тебе за щеку!
Сулико2022-02-04 08:30:23
Не суди, да не судим будешь. Тем более, когда кажется. Это не к добру.
ЗП2022-02-03 17:28:59
Мне кажется их просто расстрелять надо,а лучше привселюдно вывезти на площадь,и каждый желающий мог избить их палками и камнями,а также плюнуть в морды этим скотам и предателями!