USD: EUR:
... в Запорожье
Два нових трамвая запорізького виробництва вийдуть на маршрути на початку грудня, – ФОТО

Два нових трамвая запорізького виробництва вийдуть на маршрути на початку грудня, – ФОТО

Два нових трамвая запорізького виробництва вийдуть на маршрути вже на початку грудня.

Про це стало відомо під час виїзної наради міського голови Володимира Буряка в трамвайному депо КП «Запоріжелектротранс».

На даний момент на комунальному підприємстві вже зроблені два нових трамвая (9-й і 10-й за рахунком), який виробляють в рамках міської програми «Запорізький трамвай».

За словами мера, на даний момент нові і капітально відремонтовані трамваї складають більше половини від загальної кількості вагонів, які щодня виходять на маршрути.

Як розповів начальник трамвайного депо Олексій Шатохін, в наступному році планується випуск ще 6 нових трамваїв запорізького виробництва. Надалі на КП «Запоріжелектротранс» збираються капітально відремонтувати, суттєво оновити і випустити в роботу всі старі, що вийшли з експлуатації вагони.

Зокрема, в даний момент на КП «Запоріжелектротранс» капітальний ремонт одного з таких трамваїв – в активній фазі робіт.

У 2 нових вагонах власного виробництва на наступному тижні проведуть пусконалагоджувальні роботи. Потім будуть тестові і пробні поїздки. На маршрути міста новий транспорт може вийти орієнтовно на початку грудня.

Нагадаємо, причиною початку роботи над власним трамваєм стала його вартість. Якщо новий трамвай виробництва інших підприємств коштує близько 30 мільйонів гривень, то собівартість трамвая, створеного руками запорізьких майстрів, навіть з урахуванням підвищення вартості та мінімальної зарплати втричі менше – близько 8 мільйонів.

Читайте також: Реконструкцію скверу Піонерів у Запоріжжі розпочнуть вже наступного тижня

Наш Telegram-канал: https://t.me/onenews_zp

0