USD: EUR:
... в Запорожье
До святкування Хрещення у Запоріжжі офіційно визначили два пляжі

До святкування Хрещення у Запоріжжі офіційно визначили два пляжі

Центральний та Правобережний пляжі підготують до занурення в ополонку, і на них чергуватимуть правоохоронці, рятувальники, медики та комунальники.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької міськради.

У Запоріжжі офіційно визначено два місця для купання та освячення води – Центральний та Правобережний пляжі. Святковий молебень та освячення води на Центральному пляжі традиційно здійснить митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука. Цього ж дня, 19 січня, на Правобережному пляжі освячення води проведе єпископ Запорізький та Мелітопольський УПЦ Фотій. Після цього можна буде поринути у воду.

На обох пляжах встановлять освітлювальні вежі для роботи у нічний час та залучать додаткові моторні човни.

Наразі вирішуються всі організаційні питання – встановлення помостів, розчищення дна річки Дніпро поблизу обох пляжів, благоустрій – встановлення біотуалетів, лавок для перевдягання та інше.

Як підготуватися до купання в ополонці на Водохреще:

• Перед тим як поринути у крижану воду, необхідно зважити всі «за» і «проти». Якщо у вас є проблеми зі здоров’ям, то від задуманого краще відмовитися або проконсультуватися з лікарем.

• Занурюватися в ополонку необхідно лише у спеціально обладнаних для цього місцях.

• Тривалість купання. якщо температура повітря опустилася нижче за -7 градусів, з головою занурюватися не варто. Максимальна тривалість купання – 6-10 секунд.

• Жодного алкоголю.

• Одяг підготуйте заздалегідь.

• Потрібно подбати про зігрівання.

Нагадаємо, біля острова Хортиця, в акваторії Дніпра, виявили дерев’яний корабель (орієнтовно кінець ХІХ ст., хоч датувати складно). Це плоскодонне вантажне судно завдовжки близько 15 метрів. Запорізькі археологи й надалі досліджуватимуть знахідку, бо зараз у річці погана видимість через танення снігу.

Читайте також:

У Комунарському районі Запоріжжя побудують льодову арену

У Запоріжжі планують збільшити вартість проїзду у транспорті: компанії-перевізники назвали тарифи

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0