USD: EUR:
... в Запорожье
До Бердянська прибуло 50 переселенців з Маріуполя та сіл Запорізької області: їм надали житло

До Бердянська прибуло 50 переселенців з Маріуполя та сіл Запорізької області: їм надали житло

Олександр Свідло, міський очільник Бердянська, розповів про те, як місто зустрічає переселенців з місць активних бойових дій, та про стан речей у місті.

Рятуючись від війни, до Бердянська прибуло 50 людей – переселенці з Маріуполя та населених пунктів Запорізької області, яким надали житло.

Свідло підкреслює, що на лікарні міста це поклало додаткове навантаження: до Бердянська прибуло дві породіллі, а також є пацієнти, яким необхідний гемодіаліз.

Окрім цього, місцеві енергетики відзначають критичне підвищення навантаження на електромережі: “Друзі, ми розуміємо, що зараз дуже холодно, але все ж таки просимо: постарайтеся наскільки можна обмежити роботу електроприладів. Через перепади електроенергії нам швидше за все доведеться обмежити роботу ліфтів у багатоквартирних будинках. […] Спільно з інтернет-провайдерами та Укртелекомом відновлюємо зв’язок для обслуговування об’єктів критичної інфраструктури. Пріоритет: банківські відділення, щоб налагодити видачу пенсійних карток та роботу банкоматів“, – пише Свідло.

Нагадаємо, що в Запорізькій області сьогодні стартувала евакуація по кількох напрямках. 10 березня з міста Гуляйполе, яке вже щодня обстрілюють російські окупанти, до Запоріжжя прибули автобуси з евакуйованими громадянами. Понад 50 людей, з яких понад 20 – діти, були змушені залишити свої будинки, рятуючись від війни.


Читайте також:

У Розівському районі назріває гуманітарна катастрофа: мешканці місцевих сіл – без зв’язку, продуктів та води

Гуманітарна криза, мародерство та зруйнована інфраструктура: яка зараз ситуація в окупованих Пологах та Пологівському районі, – ФОТО, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0