USD: EUR:
... в Запорожье
Дев'ять міст Запорізької області можуть перетворитися на громади

Дев'ять міст Запорізької області можуть перетворитися на громади

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював розробку проекту закону, який дозволить закріпити на 2020 рік за малими містами статус здатних об’єднаних територіальних громад.

У Запорізькій області таких населених пунктів дев’ять – Токмак, Пологи, Дніпрорудне, Вільнянськ, Орєхов, Гуляйполе, Василівка, Кам’янка-Дніпровка і Приморськ.

Крім того, статус ОТГ може бути надано і місту районного значення – Молочанську.

Це дозволить містам отримати такі ж можливості для розвитку, які сьогодні мають здатні громади. Зокрема, фінансовий ресурс і адміністративні повноваження.

Асоціація міст України неодноразово виступала з пропозицією про надання містам районного значення статусу ОТГ. І сьогодні підтримує цю ініціативу, про яку було оголошено на засіданні уряду 19 червня.

Необхідність надання малим містам статусу здатних ОТГ прем’єр-міністр України вже зазначав раніше на Дні Діалогу з владою в рамках XV Українського муніципального форуму.

-Ми це зробимо, щоб вони на власному досвіді побачили, що таке децентралізація. Ми змотивуємо їх об’єднуватися і стати сильніше, – зазначив голова уряду.

Учасники XV Форуму, організованого АМУ, активно підтримали пропозицію щодо розробки відповідного законопроекту.

Також Володимир Гройсман дав доручення Мінрегіону і Мінфіну розробити механізми цільової підтримки малих міст і міст районного значення з державного бюджету.

0