USD: EUR:
... в Запорожье
Десятеро «депортованих» рашистами жителів змогли вирватися з окупованої території Запорізької області

Десятеро «депортованих» рашистами жителів змогли вирватися з окупованої території Запорізької області

Російські окупанти нарешті відпустили десятьох жителів захопленої території Запорізької області, яких раніше показово «депортували».

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

«45 днів тому рашисти закрили основний шлях евакуації для жителів в окупації. Натомість щотижня викладають у пропагандистських росЗМІ ролики про те, як депортують українців за межі окупації. Людей звинувачують у всіх «гріхах»: проукраїнська позиція, допомога силам спротиву, диверсійна діяльність тощо, – зазначив Федоров. – На камеру їх майже без речей відправляють йти пішки 10 км «сірою зоною» в сторону підконтрольного Україні Запоріжжя. Але поза камерами депортовані зникали безвісти. Ймовірно, їх повертали в полон».

Вчора ввечері десятеро депортованих людей все ж таки звільнити з полону. Вони були змушені пішки пройти від Василівки у напрямку Кам’янського 15 кілометрів по «дорозі життя». Українська сторона зустріла їх і доставила до Запоріжжя.

Як вже писав «Перший Запорізький», російські загарбники публічно «видворили» з окупованої території Запорізької області директора Михайлівського професійного училища Володимира Удовіченка, який нібито саботував навчальний процес навчального закладу під російським прапором та здійснював збір коштів на потреби ЗСУ.


Читайте також:

Патріоти, яких російські окупанти «депортують» до Запоріжжя, безслідно зникають у Василівці

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0