USD: EUR:
... в Запорожье
Депутати Запорізької обласної ради зібралися в сесійній залі, аби продовжити роботу з березня - ФОТО

Депутати Запорізької обласної ради зібралися в сесійній залі, аби продовжити роботу з березня - ФОТО

Сьогодні, 12 червня, депутати Запорізької обласної ради зібралися на друге пленарне засідання двадцять дев’ятої сесії. Ледь вистачило кворуму: всього зібралися 43 депутати з 84 можливих.

«Розрив» між першим і другим засіданням багатостраждальної сесії склав 2,5 місяця. В кінці березня депутати так і не змогли розглянути всі питання порядку денного, оскільки не було кворуму.

Перед початком сесії депутати вшанували пам’ять ветерана полку «Азов» Ігоря Прозапаса.

Депутатам залишилося розглянути з минулого засідання тільки шість питань з основного порядку денного.

У їх числі внесення змін до «Порядку надання адресної допомоги» жителям від депутатів на лікування, придбання медикаментів та рішення складного матеріального становища. З метою економії було запропоновано жителям області та переселенцям тільки один раз протягом року звертатися до депутатів за такого роду допомогою (а не, як раніше, по декілька разів до двох і більше депутатів).

Також на сесії буде розглянута технічна перестановка всередині комісії з контролю за роботою і освоєння бюджетних коштів УКБом. Так, всередині фракції «УКРОП» Артура Гатунка замінить його колега Ярослав Гришин.

Депутатам доведеться також затвердити технічні зміни в підготовці самих проектів рішень. Перший заступник голови облради Єгор Семенков також підготував пропозиції, згідно з якими тепер чиновникам з ОДА треба буде за 25 днів передавати в виконавчий апарат затверджені проекти рішення з прізвищами доповідачів в електронному та письмовому вигляді. Тут також прописаний порядок дій по поверненню проектів рішень у разі їх невідповідності і можливість їх доопрацювання при наявності дрібних огріхів.

На сесії депутати також повинні будуть затвердити свої звіти перед виборцями за минулий рік, які повинні були здати в виконавчий апарат обласної ради ще минулого місяця для узагальнення та передачу в комісію по регламенту і законності.

Фінальним проектом для розгляду стане питання про закриття комунального закладу «Обласна туберкульозна лікарня», яка розташована в селі Веселянка Запорізького району. У департаменті охорони здоров’я пропонують продовжити оптимізацію комунальних установ і приєднати цю туберкульозну лікарню до обласного протитуберкульозного клінічного диспансеру. Чиновники порахували, що злиття допоможе заощадити 1,8 мільйона гривень бюджетних коштів за рахунок скорочення співробітників, а також позбавить від необхідності проводити капітальний ремонт.

0