USD: EUR:
... в Запорожье
Депутату із Запорізької області та ще 4 любителям «російського миру» повідомлено про підозру

Депутату із Запорізької області та ще 4 любителям «російського миру» повідомлено про підозру

Колаборанти всіляко сприяють діяльності окупаційної влади, беруть активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, агітують людей підтримувати окупантів, брали участь в організації й проведенні псевдореферендума. Також вони сприяють окупантам в управлінні захопленими об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку, що перебувають у комунальній власності.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

Служба безпеки України повідомила про підозру так званому голові Лиманської сільської ради та «першій» заступниці голови Адміністрація Кирилівського сільського поселення, які добровільно почали співпрацювати з окупантами.

Серед колаборантів також депутат Кирилівської селищної ради, який зрадів приходу військових рф. Російські загарбники призначили його «головою» Атманайської сільської ради. Собі у заступниці він взяв давню знайому, яка з 2014 року підтримувала анексію Криму та окупацію регіонів Донбасу.

Ще одна любителька «російського миру» до окупації Мелітопольського району займалася розведенням квітів та їхньою реалізацією, а потім активно виявляла свою проросійську позицію і стала «головою» Єфремівської сільської ради.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборантів за ч. 5 ст. 111-1 «Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора» Кримінального кодексу України.

Хвалить окупантів і міркує про подальшу долю ЗАЕС: під суд піде поліцейський-зрадник із Запорізької області.


Читайте також:

Побоюються наступу: ворог завершив будівництво оборонних зон у Запорізькій області.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0