USD: EUR:
... в Запорожье
Депутати направлять 5 мільонів гривень на реконструкцію запорізької КНС

Депутати направлять 5 мільонів гривень на реконструкцію запорізької КНС

На фінансування природоохоронних заходів Запоріжжя отримало від області цільову субвенцію в обсязі 5 мільонів гривень.

Члени постійної депутатської комісії з питань екології Запорізької міськради підтримали виділення цих коштів на реконструкцію КНС-23, повідомляє Індустріалка.

Як повідомив начальник управління з питань екологічної безпеки Запорізької міськради Гліб Золотарьов, кошти будуть спрямовані на реконструкцію однієї з ділянок КНС, починаючи від вулиці Істоміна. Діаметр труби – 710 мм.

-Ми закриваємо об’єкт повністю. Підряди виконує третій рік один підрядник. Замовник УКБ, – повідомив Гліб Анатолійович.

Проект рішення буде винесений на розгляд сесії Запорізької міської ради.

Варто відзначити, що протягом довгого часу реконструкцією КНС-23 ніхто не займався. Зараз же міський голова Запоріжжя Володимир Буряк вирішив зайнятися цим питанням.

Нагадаємо, будівництво колектора КНС-23 починалося в середині 60-х років минулого століття, але в експлуатацію його ввели лише в 1982 році, при чому до цього моменту труби вже були в аварійному стані. Щоб не допустити екологічної катастрофи – скидання каналізаційних стоків в р. Дніпро – було прийнято рішення зупинити перекачування стоків з цього колектору і перенаправити їх на КНС- 24. Реконструкція аварійної ділянки колектора КНС- 23 скоротить кількість аварійних ситуацій, мінімізує можливість провалів дорожнього полотна, запобіжить можливості скидань каналізаційних стоків в р. Дніпро.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

P.S. Сьогодні в Україні святкують День української мови та писемності. Сайт «Перший Запорізький» долучається до святкування і підтримує флеш-моб щодо використання української мови у своєму виданні.

0