USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі чиновники одного з КП запропонували поліції свою допомогу в розслідуванні смертельного ДТП

У Запоріжжі чиновники одного з КП запропонували поліції свою допомогу в розслідуванні смертельного ДТП

Співробітники комунального підприємства «Центр інформаційних технологій» проглядаючи в центрі обробки даних інформацію, побачили в відеоматеріалах з камер спостереження нові обставини щодо резонансного ДТП.

Раніше ми вже писали, що сьогодні рано вранці, 16 липня, на виїзді із Запоріжжя на трасі «Харків-Запоріжжя» вантажівка «Mercedes-Benz Atego» зіткнувся зі «Славутою», яка виїжджала з території заправки. Удар був настільки сильним, що вантажівка перекинулася і налетіла на дерево. В результаті ДТП 46-річний водій помер на місці, а водій і пасажир легковика отримали серйозні травми і були госпіталізовані медиками «швидкої допомоги» до лікарні.

Співробітники «Центру інформаційних технологій» зв’язалися з поліцією і заявили, що хочуть їм передати відеоматеріали, які будуть корисними в розслідуванні справи.

У поліції офіційно заявляли, що аварія сталася через те, що водій вантажівки виїхав на смугу зустрічного руху і там зіткнувся зі “Славутою”, яка виїхала із заправки. Однак на міських камерах чітко видно, що водій вантажного авто не порушував правил дорожнього руху і рухався виключно по своїй смузі. Ймовірно, в момент зіткнення, намагаючись ухилитися від удару, він втратив управління і перевернувся. Свідком реальних подій цієї трагічної ​​аварії став водій газелі, який їхав слідом за фурою.

– Сьогодні на одному з виїздів з міста сталося резонансне ДТП зі смертельними наслідками, про яке писали багато локальних і всеукраїнські ЗМІ. Ми не могли залишитися осторонь, знаючи, що цю ділянку охоплюють чотири камери відеоспостереження. Ми зв’язалися з патрульною поліцією і запропонували їм свою допомогу в наданні необхідних записів з камер відеоспостереження, щоб і патрульна, і Нацполіція змогли встановити істину, що ж насправді сталося на цьому перехресті. Власне, відео з камер спостереження якраз і спрямовані на те, щоб поліція оперативно реагувала на позаштатні ситуації і ДТП в місті Запоріжжя, – розповів керівник підприємства «Центр інформаційних технологій» Юрій Орєшкін.

На даний момент за програмою «Безпечне місто» в Запоріжжі встановлено 211 нових камер відеоспостереження. Вони передають дані в режимі онлайн з найбільш важливих об’єктів – на виїздах і в’їздах в місто, на зупинках громадського транспорту, в центрі міста, в місцях транспортної розв’язки і близько стратегічно важливих об’єктів.

Доступ до матеріалів відеоспостереження крім представників влади онлайн мають правоохоронці – патрульна поліція, Нацполіція, прокуратура, СБУ і ГСЧС. Також в комунальне підприємство періодично звертаються за допомогою і самі містяни, які стали жертвами правопорушень – дрібні крадіжки, викрадення авто, хуліганство, напади.

Надалі адміністрація КП «Центр інформаційних технологій» передбачає надати правоохоронцям місце для розміщення в новому ситуативному центрі, для більш оперативної реакції на різні правопорушення. Аналогічну практику запорізькі чиновники підгледіли у колег із Вінниці і впевнені, що завдяки спільній співпраці в місті вдасться знизити криміногенну ситуацію.

0