USD: EUR:
... в Запорожье
Суд призначив комплексну експертизу у справі щодо смертельної аварії за участю запорізького депутата

Суд призначив комплексну експертизу у справі щодо смертельної аварії за участю запорізького депутата

Орджонікідзевський районний суд міста Запоріжжя ухвалив призначити комплексну комісійну судову медичну і автотехнічну експертизу у справі щодо смертельної ДТП, яке сталося рік тому на трасі Харків-Сімферополь.

Йдеться про кримінальне провадженні в рамках частини статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортним засобом), де фігурує депутат обласної ради і власник однойменної юридичної фірми Ярослав Гришин.

У залі суду прокурор заявив про необхідність проведення комплексної експертизи у даній справі для встановлення всіх обставин трагедії.

Відомо, що експертизу доручено проводити експертам Запорізького обласного бюро СМЕ і Дніпропетровського НДІСЕ Міністерства юстиції України. Фахівцям належить визначити напрямок руху потерпілого пішохода, а також чи міг водій уникнути наїзду.

Згідно з вихідними даними вже визначено напевно, що пішохід перебував у стані алкогольного сп’яніння. Під час проведення слідчого експерименту було також встановлено, що з урахуванням тієї швидкості, який вказував Гришин (50 км / год) і при включенні ближнього світла фар, видимість елементів проїзної частини складає до 110 метрів, а поняті визначили видимість при якій видно людину на дорозі з автомобіля на відстані в 69,4 метра. З цієї відстані виникає небезпека для руху водія автомобіля.

Цікаво, що раніше не вдалося закінчити проведення експертизи автомобіля Infinity EX-35, в зв’язку з тим, що власник не дав ключі від машини. Пізніше прокурор Романов через суд направив клопотання, щоб групі прокурорів надали тимчасовий доступ до ключів з пультом управління охоронної сигналізації автомобіля.

Нагадаємо, що смертельна ДТП сталося 24 червня на трасі Харків-Сімферополь у межах села Григорівка Запорізького району Запорізької області. Депутат обласної ради і власник однойменної юридичної фірми Ярослав Гришин на своєму авто Infiniti EX-35 збив пішохода. Постраждалого молодого хлопця з множинними травмами госпіталізували в обласну лікарню, де він і помер.  На даний час триває досудове розслідування у цій справі.

1

Незнайка2019-06-26 22:30:12
Так что, получается он специально его задавил?