USD: EUR:
... в Запорожье
БК

БК "Запоріжжя" в божевільному матчі обігрує "Черкаських Мавп" та повертається на третє місце, — ФОТО

Команда Валерія Плеханова зупинила переможний хід черкасців на домашньому паркеті

Стартував матч зі швидкого фолу для Лью Столлворта, однак Сергій Попов обидва штрафні змарнував. Потім влучними атаками обмінялися Олександр Бєліков і той-таки Столлворт та Брендон Рендольф з Сеадом Хаджіфейзовичем. Саме боснієць посприяв ранньому лідерству «Черкаських Мапв», набравши 6 очок із 8 командних, а вся його партнери поступово почали нарощувати відрив.

У господарів вимальовувалася солідна перевага в показнику підбирань, через що Валерію Плеханову часто доводилося проводити ротацію на позиції «великих». Наставник запоріжців узяв перший тайм-аут, коли його команда поступалася 4:13 і програвала підбирання 3/8. Дейонте Сіммонс сигнал зрозумів і після хвилинної поліпшив свою гру здебільшого у нападі. Однак у складі суперника джокером виступив Олександр Бєліков. Українець проводив свій найяскравіший матч у чемпіонаті, набравши 9 очок за підсумком стартової чверті. Лише завдяки Брендону Рендольфу «Мавпи» не отримали подвійної переваги в рахунку, проте мали її на підбираннях (15/7) та в показнику передач (9/4). Запоріжці залишалися без дальніх влучань і мала серйозні проблеми в захисті. Першу чверть «Черкаські Мавпи» впевнено виграли – 26:18.


Олександр Бєліков продовжував штампувати набрані бали, саме завдяки його результативності господарі тримали комфортну дистанцію «+10» до екватору другої чверті. Тоді і почалося поступово відродження «Запоріжжя». На чолі з Андрієм Кожем’якіним двоє легіонерів – Рендольф і Сіммонс спричинили суперривок 7:0. Гості «розбили» дистанцію в рахунку удвічі. Далі ще цікавіше. Захист команди Валерія Плеханов вибудував кілька редутів, об які розбивалися гравці «Черкаських Мавп», а біля іншого кошика запоріжці нарешті вибухнули першими дальніми влучаннями у матчі – Липовцев та Столлворт почергово скорочували перевагу фактично до мінімуму. Якби не Сеад Хаджифейзович, який до всіх своїх чеснот уміє ще й влучно стріляти з периметру, запоріжці настигли суперника ще в першій половині. А так – 50:45 на користь господарів перед великою перервою. Програний підбір нівелювала самовіддача запорізьких гравців. Єдине, чого не вистачало, так це влучань Володимира Шевченка. Капітан «Запоріжжя» мовчав у першій половині, не реалізувавши жодний із шести кидків з гри. Однак його час настане пізніше.

Перші набрані бали і миттєвий асист на Сіммонса – так Шевченко увійшов у другу половину. Запоріжці, які самовіддано почали грати в захисті, нарешті вийшли вперед – 57:56. Дейонте мав 22 очки вже на старті третьої чверті. Наступний «вибух» «Запоріжжя» стався завдяки двом поспіль влучанням з периметру Брендона Рендольфа. Американець вивів свою команду вперед – 65:60. Черкасці потребували негайної реанімації і на останній хвилині чверті Іван Ткаченко таки повернув лідерство «Мавпав – 68:67. Однак менше 10 секунд на атаку вистачило Антону Буцу, щоб виконати можливо свій перший баззер-біттер у кар’єрі, нехай і в кінці чверті та з заступом, але виглядало дуже ефектно. Божевільне влучання Буца засвідчило бажання всієї команди налаштуватися на заключну 10-хвилинку як на останній бій у своєму житті.


Суперники трималися поблизу один одного в рахунку впродовж двох хвилин, допоки черговий якісний ривок не видав Бєліков. На різницю в рахунку «+4» для «Мавп» Валерій Плеханов миттєво зреагував тайм-аутом. А потім своє слово сказав Лью Столлворт. Його шалена «трьоха» знову повернула лідерство «Запоріжжю». Велика кількість видовищних моментів на майданчику за участю баскетболістів обох команд тішили місцеву публіку. Цією енергією сповна підживлювалися й гравці запорізького клубу, які видали феноменальне завершення матчу з точки зору виграних важливих епізодів. У заключні дві хвилини «Мавпи» заходили з перевагою – 87:84, але за 1:21 до завершення матчу Діон Райт сфолив на Кожем’якіну при виконанні триочкового, і Андрій знову повернув гостям лідерство – 88:89. 


Нікіта Руслов забиває в проході, але одразу, в найпотрібніший момент, дальній влучає Володимир Шевченко – 90:92. Руслов допускає втрату, «Мавпи» фолять на Рендольфі, і Брендон доводить перевагу «Запоріжжя» до чотирьох очок.


Далі фініш поєдинку переходить в конкурс з пробиття штрафних, в якому Рендольф начебто дарує шанс суперникам своїм промахом, але Шевченко забирає важливе підбирання на чужому щиті, а Кожем’якін доводить різницю до п’яти очок за 13 секунд до кінця зустрічі.


І все-таки, інтрига живе: Сергій Попов «трьоху», Столлворт маже обидва штрафних, але «Запоріжжя» знову забирає підбирання на чужому щиті! На цей раз, виграє м’яч Антон Буц. «Мавпи» швидко фолять на Шевченкові, проте капітан «Запоріжжя» маже обидва штрафних. І тут уже господарі знімають підбирання, швидко мчать у напад і Сергій Попов маже переможний триочковий кидок із сиреною… Усі прихильники запорізької команди видихнули.

БК «Запоріжжя» вириває дуже важливу і необхідну перемогу в Черкасах 97:95. Матч, який наша команда розпочала відверто невдало, перетворився в яскраве шоу для запорізьких вболівальників, які побачили чимало видовищних моментів і героїчних вчинків. Вперше гравець БК «Запоріжжя» набирає більше 30 очок за гру. Окрім Дейонте Сіммонса, на своєму рівні відіграли й двоє інших легіонерів – Рендольф і Столлворт. Дуже корисним у плані досвіду цей поєдинок став для молодих Міхєєва з Нємцу. У потрібний момент допомога надійшла від Володимира Шевченка та габаритних Антона Буца і Дмитра Липовцева, хоч запоріжці й програли супернику боротьбу на щитах. Окремої відзнаки заслуговує стабільна гра Андрія Кожем’якіна, який сьогодні найчастіше виходив на лінію для штрафних і показав пристойний відсоток реалізації (10/12 – 83%). Запоріжці довели, що готові приймати будь-який виклик у цьому сезоні, терпіти, вичікувати свого шансу і карати за помилки в потрібний момент.


Читайте також:

Три запорізьких футболіста потрапили до складу збірної на найближчі матчі

Квитки на матч збірної України в Запоріжжі — вже в продажу

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0