USD: EUR:
... в Запорожье
БК «Запоріжжя» поступилося баскетболістам з Одеси

БК «Запоріжжя» поступилося баскетболістам з Одеси

Як і в матчі першого кола, одесити перемогли запоріжців з різницею у 10 очок

Після того як Сіммонс швидко відкрив рахунок одесити відповіли ривком 10:0 і змусили Валерія Плеханова брати ранній тайм-аут. Допомогло, але не одразу. Дальнім влучанням Клим Артамонов засвітив 13:4 на користь «моряків» і це нарешті розізлило гостей. Сіммонс, Рендольф та Шевченко стали головними постачальниками набраних балів для «Запоріжжя». Підопічні Валерія Плеханова за рахунок кращої гри на підбираннях скоротили дистанцію і на першу перерву пішли з мінімальним відставанням – 25:26.

Так само натхненно запоріжці продовжили грати зі старту другої чверті. Іван Міхєєв бездоганно виконав дальній кидок, вивівши власну команду вперед – 30:28. Та потім у всій красі засяяв лідер «моряків» Брюс Мессі. Його висока продуктивність на периметрі (3/4 – 75%) повернула господарям необхідний гандикап у 10 очок. Американець ще в середині другої чверті мав 13 очок, задавши необхідний темп своїм партнерам. Жорсткий захист від «Запоріжжя» перетворився на велику кількість фолів, однак одесити у цей день з лінії «били» безпомилково. Реалізація штрафних (18/20 – 90%) та кращий відсоток на периметрі (6/13 – 46%) зберігали безпечне лідерство «Одеси» за підсумком першої половини – 56:46.

У перерві тренерський штаб «Запоріжжя» закликав уважніше зіграти у захисті, тому початок ігрового відрізку ще раз дав надію прихильникам бронзових призерів Суперліги. Ривок 6:1, якому сприяли Рендольф на пару з Сіммонсом, знову повернув інтригу в протистояння двох конкурентів чемпіонату. Та вкотре сталася «осічка» у командній взаємодії через що різниця знову набула тією ж відмітки у 10 очок відставання. Ситуація у третій чверті для «Запоріжжя» погіршилися ще й фол-траблами двох гравців основної п’ятірки – Шевченка і Сіммонса. Перед заключним відрізком «Одеса» мала перевагу – 75:63.

Впродовж однієї хвилини різниця зросла до «+17». Лью Столлворт, який у цій грі випромінював чи не найбільше енергії, теж «зависнув» на чотирьох фолах. Але труднощі лише загартували запорізьку команду. Холоднокровно діяв Рендольф, який у середині заключної чверті почав інтенсивно скорочувати різницю. Олег Юшкін за допомогою тайм-аутів намагався пересмикнути свою команду. За дві хвилини до кінця все той же Рендольф зробив рахунок 84:77, а ще за мить різниця була лише 6 очок. Під час володіння одеситів нерви не витримали у Валерія Плеханова, який апелював до суддів через фол на Дмитрові Липовцеву, але все завершилося технічним фолом, який і розставив усі крапки над «і» у цьому протистоянні. Господарі довели справу до перемоги – 94:84. Тепер у «Запоріжжя» є один день на відновлення і дорогу до Южного, де вже в суботу відбудеться гра з «Хіміком», який сьогодні поступився «Прометею» – 84:93. Гра у Южному 14 грудня розпочнеться о 14:00.


Читайте також:

П’ятничний пазл: вгадай зірку із Запоріжжя

Перемога над аутсайдером поразки від лідера: підсумки туру для БК «Запоріжжя»

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0