USD: EUR:
... в Запорожье
БК «Запоріжжя» приймає лідера чемпіонату української Суперліги

БК «Запоріжжя» приймає лідера чемпіонату української Суперліги

У четвер, 7 листопада, запоріжці в палаці спорту “Юність” зіграють з “Прометеєм”

Цим матчем БК “Запоріжжя” відкриє друге коло чемпіонату української Суперліги.

Перша зустріч стала більш успішною для кам’янського клубу, який в рідних стінах святкував свою дебютну перемогу в еліті українського баскетболу. Запоріжці були близькими, щоб зіпсувати домашнє свято грізному “Прометею”, проте на останніх хвилинах мусили скласти зброю – 89:98. Таким чином нинішній поєдинок з принциповим суперником гарантує реваншистський настрій баскетболістів “Запоріжжя”.

Перше коло для “Прометея” минуло успішно. Підопічні латвійського спеціаліста Карліса Муйжнієкса виграли шість стартових матчів, зазнавши поки що єдиної поразки в останній грі проти “Черкаських Мавп”. Як і передбачалося, дебютант Суперліги з потужними легіонерами та досвідченими українцями у своєму складі, одразу посів місце угорі турнірної таблиці. “Прометей” і “Запоріжжя” пов’язані між собою окремими людьми, що придає особливого шарму до їхніх особистих протистоянь. Присутність по той бік “барикад” Кирила Большакова на посаді спортивного директора, одного з найяскравіших гравців “Ферро-ЗНТУ” за всю історію – Ренді Кулпеппера і минулорічного лідера БК “Запоріжжя” Маліка Трента додає ажіотажу навколо приїзду гостей.

Коментар головного тренера БК “Запоріжжя” Валерія Плеханова:

«Я вважаю, що “Прометей” повністю виправдав статус фаворита чемпіонату. Їхня команда найшвидша в лізі, підбір легіонерів на дуже високому рівні. Травма Ренді Кулпеппера лише підсилила командну хімію та взаємодію гравців. Можливо, це зіграло їм навіть на руку. Наскільки я розумію, Кулпеппер у Запоріжжі вже буде грати. Ми дуже ретельно розбирали нашу останню гру в Києві. Так, однозначно це на фоні втоми, але, як і раніше, у нас не працює система. Ще один момент, який мене турбує – серйозно програний підбір. Нам не вистачає габаритів, але зараз не так просто знайти гравця, який би задовольнив усі наші бажання, а ми могли відповісти на це фінансовими можливостями. Цей процес триває. Ми хочемо підписати людину, в якій будемо впевнені на 100%. Ці дні присвятили тому, щоб виправити власні помилки. Також прагнемо агресивніше зіграти на периметрі – те, чого нам в останніх матчах не вистачає. Сподіваюсь, що вдома, де рідні кільця, ми почнемо не тільки частіше кидати, але і влучати. Можливо “Прометей” для цього не найкращий опонент, але, як кажуть, суперників не обирають. Єдиною проблемою є те, що крім Андрія Мироненка, зараз не тренується Лью Столлворт».

Читайте також: У запорізькій спортивній школі побудують комплекс з басейном за 52 мільйона

Наш Telegram-канал: https://t.me/onenews_zp

0