USD: EUR:
... в Запорожье
Били з артилерії, «Градів» та мінометів: російська армія продовжує обстрілювати Запорізьку область – є руйнування, – ФОТО

Били з артилерії, «Градів» та мінометів: російська армія продовжує обстрілювати Запорізьку область – є руйнування, – ФОТО

Протягом вихідних, 19-20 листопада, російські загарбники продовжували обстрілювати територію Запорізької області з артилерії, систем залпового вогню та мінометів.

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

За минулі дві доби поліцейські зареєстрували 53 повідомлення громадян про зруйновану інфраструктуру. Постраждало близько 20 населених пунктів Пологівського та Василівського районів. Інформація про постраждалих не надходила.

Збройної агресії зазнали населені пункти на Пологівському та Василівському напрямках: Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Преображенка, Дорожнянка, Червоне, Мала Токмачка, Щербаки, Новоданилівка, Чарівне, Малинівка, Щербаки, Ольгівське, Білогір’я, Степногірськ, Малі Щербаки, Степове, Кам’янське.

Найбільших уражень зазнало Гуляйполе. У вихідні дні ворог накрив щільним вогнем близько 15 вулиць міста. У результаті знищено понад 30 осель місцевих мешканців, пошкоджено територію домоволодінь, гаражі, господарчі будівлі.

Пекельною була обстановка й на Оріхівщині. російські військові обстрілювали Оріхів та села громади вдень і вночі. Від прямих влучань зайнялися пожежі, які спричинили вагомі збитки власникам домоволодінь. Загалом поліцейські зафіксували близько десятка зруйнованих домівок, а також пошкоджені транспортні засоби та приміщення магазину.

У Василівському районі після обстрілу «градами» території Степногірської громади жителі повідомили про зруйноване житло та господарчі об’єкти на прилеглій території. Наразі отримано інформацію про два пошкоджені будинки. Поліцейські документують наслідки влучань, а також встановлюють інші руйнування.

За фактами воєнних злочинів слідчі поліції та СБУ відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Російські військові весь ранок обстрілювали Запорізьку АЕС: зафіксовано більше 12 влучань в об’єкти інфраструктури станції, – ФОТО


Читайте також:

Російські війська вкотре обстріляли Запорізький район: є руйнування, – ФОТО

Під Мелітополем ЗСУ знищили військову російську базу

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0