USD: EUR:
... в Запорожье
Безпечне місто: в Енергодарі встановили 56 камер відеоспостереження - ФОТО

Безпечне місто: в Енергодарі встановили 56 камер відеоспостереження - ФОТО

З 8 червня в Енергодарі була запущена загальноміська система відеоспостереження «Безпечне місто». Це аналітична система оповіщення та обробки даних, що надходять з IP-відеокамер.

Про це повідомляє прес-служба мерії міста.

Система автоматично відслідковує та аналізує відеоінформацію, зафіксовану камерами в режимі реального часу, має ряд функцій, зокрема, визначення автономерів, стеження за об’єктом, визначення залишених предметів, скупчення людей, залишеного транспорту.

На сьогоднішній день підключено 56 камер, які встановлено у місцях масового скупчення людей, вулицях, аварійно-небезпечних перехрестях, зонах відпочинку. У разі правопорушення система автоматично виводить інформацію на монітор оператора, що значно спрощує роботу правоохоронців.

У подальшому планується розширення мережі відеоспостереження, збільшення кількості відеокамер. Наступним кроком стане впровадження такої системи у закладах освіти.

Доступ до інформації, зафіксованої камерами, матимуть працівники відділу поліції та міського відділу СБУ. Забезпечувати утримання та обслуговування системи відеоспостереження буде КП «Єдині інформаційні системи».

Нагадаємо, раніше «Перший Запорізький» готував карту, де в Запоріжжі будуть встановлені камери відеоспостереження на підставі наданих даних комунальним підприємством «Центр управління інформаційними технологіями».

0