USD: EUR:
... в Запорожье
Безконтактна оплата у громадському транспорті Запоріжжя: як користуватися

Безконтактна оплата у громадському транспорті Запоріжжя: як користуватися

На сайті “Запоріжелектротрансу” розповіли про те, як пасажирам транспорту, в якому встановлені валідатори, сплачувати за проїзд.

У міському муніципальному транспорті вже встановлені валідатори, завдяки яким проїзд можна сплачувати банківською карткою. А також, з’явилась можливість сплачувати проїзд використовуючи додаток EasyWallet, який сам нагадує про оплату проїзду, як тільки пасажир заходить у транспорт.

Як все це працює?

  • NFC-валідатори вже встановлено у тролейбусах, трамваях та автобусах Запоріжжя.
    Для оплати можна використовувати картки будь-яких банків України, що підтримують безконтактний спосіб оплати та пристрої з NFC, що підтримують Apple Pay або G Pay (смартфони, планшети, смарт-годинники та ін.).

Для того, щоб сплатити за допомогою валідатора, піднесіть картку чи пристрій з NFC до валідатора та дочекайтесь підтвердження платежу. Зелене світло на валідаторі – проїзд оплачено. Червоне – відмова. У випадку відмови спробуйте ще раз або розрахуйтесь іншою карткою.

  • EasyWallet – розумний додаток для оплати проїзду. В EasyWallet можна зберігати банківські картки та оплачувати проїзд. Більше того, EasyWallet нагадує про необхідність оплати проїзду, як тільки пасажир опиняється у громадському транспорті. Для того, щоб скористатись опцією, додатку має бути наданий та ввімкнений доступ до Bluetooth у налаштуваннях смартфону.  

Як придбати проїзний квиток у додатку EasyWallet?

1. Відкрийте додаток EasyWallet, оберіть м. Запоріжжя та натисніть «Придбати квиток».
2. Оберіть тип та кількість квитків.
3. Оберіть інструмент оплати (Віртуальна картка, Apple Pay/G Pay, банківська картка будь-якого банку України).
4. Натисніть «Сплатити». Придбаний квиток з QR-кодом автоматично зберігається у додатку. У EasyWallet на квитку завжди вказано дату та час придбання, а також таймер, що показує скільки часу діє квиток.

А як підтвердити оплату за проїзд кондуктору або контролеру?

Якщо квиток придбано через валідатор – піднесіть вашу банківську картку до зчитувача, що знаходиться у кондуктора або контролера. Пристрій зчитує дату та час придбання квитка.

Якщо квиток придбано через Apple Pay/G Pay – покажіть банківську виписку у смартфоні/планшеті чи іншому пристрої.

Якщо квиток придбано у EasyWallet – відкрийте додаток та покажіть контролеру придбаний квиток. Придбаний квиток з QR-кодом автоматично зберігається у додатку. Кондуктор/контролер може зчитати QR-код, зафіксувати дату та час придбання, а також звіритись з таймером, який вказує скільки часу діє квиток.


Читайте також:

Запоріжжя, якого не видно: в мережі опублікували фото старовинної ліпнини, прихованої за утепленням

Жителі Запоріжжя розтоптали святкові інсталяції у Вознесенівському парку, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

3

Горожанин2020-12-06 14:23:03
Срок действия билета 1час с момента покупки, как быть если застряли в пробке и поездка затянулась более часа а пожаловал контролёр?
зоопарк2020-10-20 16:43:04
валидаторы работают с валидолом для пенсов?
Билет за 3 коп.2020-10-20 16:20:09
А зачем столько сложностей?