USD: EUR:
... в Запорожье
Без централізованого водопостачання та з перебоями електрики: під ворожим вогнем у Степногірську продовжують жити люди, — ФОТО

Без централізованого водопостачання та з перебоями електрики: під ворожим вогнем у Степногірську продовжують жити люди, — ФОТО

Селище міського типу майже щодня обстрілюють російські окупаційні війська. До початку повномасштабного вторгнення в громаді мешкало близько 4500 осіб. На сьогодні більшість населення вимушено залишило свої будинки через російську агресію. Ворог б’є по селищу та околицях із «Градів», застосовують запальні снаряди, артилерію та авіацію.

Про це повідомляє 061.

На сьогодні у громаді, попри регулярні обстріли, залишаються жити до 1000 людей, у тому числі сім’ї з дітьми. Поліція регулярно проводить роз’яснювальну роботу, щоб сім’ї виїжджали до спокійніших населених пунктів.

Через ворожі атаки Степногірськ давно без централізованого водопостачання. На вулицях встановлені ємності з технічною водою. Питну воду, а також продукти та ліки людям привозять волонтери та рятувальники.

Аварійні служби «Обленерго» регулярно ремонтують мережі, щоб у будинках людей з’явилася електрика після чергового російського обстрілу.

Попри регулярні ворожі удари, співробітники комунальних служб косять траву в селищі, а місцеві жителі прибирають скло, яке вибило у квартирах внаслідок обстрілів.

Днями за кілька метрів від багатоповерхового будинку впав ворожий снаряд. Вибуховою хвилею в будинку вибило всі шибки. 80-річна мешканка будинку Ніна з самого ранку наводить лад біля багатоповерхівки в якій мешкає. Жінка каже, що російські загарбники почали обстрілювати житлові квартали напередодні близько 23:00.

За словами поліцейського офіцера громади Андрія Хоменка, кілька днів тому у селищі було поранено чоловіка. Усього за останній тиждень внаслідок російського обстрілу постраждало 8 мешканців громади, ще одна людина загинула.

Внаслідок обстрілу палав будинок: опубліковані наслідки ворожої атаки в Запорізькій області, — ФОТО.


Читайте також:

Ворог влаштував провокацію у Запорізькій області: подробиці.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0