USD: EUR:
... в Запорожье
Російського хакера, який в Запорізькій області продавав шпигунські програми, оштрафували на 8 тисяч гривень

Російського хакера, який в Запорізькій області продавав шпигунські програми, оштрафували на 8 тисяч гривень

24 вересня Бердянський міськрайонний суд Запорізької області постановив чоловікові виплатити штраф за протиправні дії.

У минулому році в Бердянську було затримано чоловіка за підозрою в створенні шкідливих програм (ч.1 ст.3611 КК України), 24 вересня він опинився на лаві підсудних, розповідає ПроБердянськ.

В ході розслідування було доведено провину підозрюваного, крім того, він зізнався в своїх протиправних діях. Згідно з рішенням Бердянського міськрайонного суду, обвинувачений повинен буде заплатити штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 8 500 гривень.

З матеріалів, наданих прокуратурою, стало відомо, що молодий чоловік купив шпигунську програму-додаток, допрацював її і продавав на тематичних форумах. За інформацією хакера, його додаток в залежності від терміну дії ліцензії, коштував близько 200 гривень. За допомогою цієї програми можна було підбирати паролі до адрес електронної пошти і акаунтів в соціальних мережах.

Хлопець, який опинився на лаві підсудних, розповів журналістам, що в Україні опинився через дівчину, відносини з якою не завдалися. Кілька років тому він приїхав до Києва з маленького містечка Мукашино Курганської області, потім близько року знімав квартиру в Бердянську на вулиці Морській. Постійного місця роботи хлопець не має, створення шпигунського продукту – додатковий і незаконний підробіток.

Читайте також: У Запоріжжі почне працювати мобільна екологічна лабораторія: мерія виділила необхідні кошти

0