USD: EUR:
... в Запорожье
Баскетбольний клуб «Запоріжжя» втретє в сезоні програв БК «Одеса», – ФОТО

Баскетбольний клуб «Запоріжжя» втретє в сезоні програв БК «Одеса», – ФОТО

За рівної боротьби впродовж 30 хвилин емоційного баскетболу запоріжці пропустили вирішальний ривок у заключній чверті і втретє в сезоні програли одеситам

БК «Запоріжжя» – БК «Одеса» 82:96 (21:22, 21:21, 27:26, 13:27)

Запоріжжя: Кожем’якін (28 + 6 підбирань – 5 втрат), Рендольф (20 + 7 підбирань + 6 передач), Мироненко (3), Шевченко (6), Пресслі (10) – старт; Липовцев (5 + 4 підбирання), Тітов (3), Міхєєв (2), Сандул (5).

Головний тренер: Валерій Плеханов

Одеса: Мессі (20 + 4 підбирання), Щепкін (19), Носков (11), Вінн (5), Браун (9 + 10 підбирань + 5 передач + 3 блок-шоти) – старт; Артамонов (12 + 4 передачі), Ткачук, Вадим Прокопенко (5 + 3 підбирання), Фрізен (11), Новіков (4).

Головний тренер: Олег Юшкін

Зі стартової чверті команди демонстрували непоступливий баскетбол, де ініціатива часто кочувала від однієї сторони до іншої. Спочатку запоріжці заволоділи перевагою, але міцний ривок одеситів 10:0 змінив лідера. Валерій Плеханов відреагував тайм-аутом, що принесло свої дивіденди. Господарі ефективніше відпрацювали на щитах, вирішивши на певному відрізку матчу проблему з підбираннями. Одесити, у свою чергу, почали більше фолити. Цим господарі скористалися і під кінець стартової чверті майже зуміли наздогнали «моряків» – 21:22.

У другій чверті підопічні Валерія Плеханова продовжили стояти на своєму. Надійна гра у захисті, перші влучання з-за дуги та чудова результативність Андрія Кожем’якіна дозволили команді вийти вперед – 39:32. Емоції на майданчику і поза ним били ключем. Обидва наставники отримали технічні фоли, а Брюс Мессі ризикував завчасно завершити протистояння. Бойовий переполох краще вплинув на одеситів. За дві хвилини до великої перерви підопічні Олега Юшкіна наблизилися в рахунку і в підсумку зуміли мінімально виграли першу половину – 42:43.

Після великої перерви глядачі продовжили спостерігати гру абсолютно рівних команд. Колективи увімкнули атакуючий баскетбол, від чого видовищність поєдинку зросла до максимуму. Наддальні влучання, алей-упи, індивідуальна гра лідерів підсумували бойовий рахунок на табло 69:69 після третьої чверті.

Проте високу інтенсивність зустрічі запоріжцям втримати до кінця не судилося. Лідери “БК Запоріжжя” втратилиігровий ритм, забагато фолили і головне – господарі не зуміли дисципліновано зіграти ні у захисті, ні у нападі. Ключовий найважливіший ривок зробили у матчі одесити. Рівна гра впродовж 30 хвилин перетворилася в односторонню на фінальному відрізку – 82:96.

«Одеса» використала свої сильні сторони, а «Запоріжжю» знову не вистачило стабільності. Більш якісний ростер гостей зіграв ключову роль у протистоянні – і з позиції легіонів, і так само українців. Свій наступний поєдинок БК «Запоріжжя» проведе на виїзді проти «Черкаських Мавп» 14-го лютого.


Читайте також:

У Запоріжжі почали демонтаж постаменту, на якому стояв пам’ятник Леніну, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь на «Перший Запорізький» в Instagram!

0