USD: EUR:
... в Запорожье
Баскетбольний клуб

Баскетбольний клуб "Запоріжжя" написав звернення до Зеленського з проханням посприяти фінансуванню команди

Керівництво клубу, обласна федерація баскетболу разом з громадськістю міста Запоріжжя попросили підтримки з боку держави. Відповідне звернення було озвучено в ході останньої прес-конференції баскетбольного клубу в ДС «Юність».

У минулому сезоні запорізька команда, маючи найменший бюджет в лізі, домоглася майже неможливого: виграла регулярний чемпіонат і бронзові медалі за підсумками сезону.

– Баскетбол в Запорізькій області розвивається дуже динамічно і показує високі результати. У минулому сезоні чотири команди нашої області виграли бронзові медалі. Це БК “Запоріжжя” і Бердянська “Чайка” в Суперлізі, “Металург-ЗНТУ” – в чоловічий Першій лізі і студентська команда “НУ Запорізька Політехніка” в чемпіонаті України, де брало участь 252 команди. До того ж двоє гравців БК “Запоріжжя” в складі збірної України посіли друге місце на Всесвітній Універсіаді. Це величезне досягнення, вони виконали норматив майстрів спорту міжнародного класу. Також ми розвиваємо дитячий баскетбол, робимо все можливе, щоб збільшувати кількість глядачів на матчах. Це не просто. Фінансова ситуація в останні роки все одно дуже складна, – підкреслив президент федерації баскетболу Запорізької області Валерій Елькінсон.

Під час прес-конференції президент БК “Запоріжжя” Віктор Стельмак розповів про ті зміни, які відбулися в клубі. Через низьку фінансову спроможність всі легіонери залишили команду, також, як і Юрій Кондраков, який перебрався в потужний по фінансових мірках”Київ-Баскет”. Проте, запорізький клуб не знижує вимоги до себе: команда зберігла двох лідерів Андрія Мироненко і Володимира Шевченка, уклала угоди з двома молодими виконавцями – Іллею Нємцу і Іваном Міхєєвим і підписали контракти з трьома американцями.

– Всі наші легіонери пішли на підвищення: хто в Європу, а хто і залишився в Україні, але буде отримувати зарплату в кілька разів більше. Через нашу фінансову неспроможність ми просто не змогли їх утримати. Витрати клубу з кожним роком зростають – це і оренда залу, снарядження, відрядження. Наш приблизний бюджет на рік становить 13 мільйонів гривень, а зараз ми маємо лише 50% цієї суми. Безумовно, ми працюємо над цією проблемою і це звернення як один із способів її вирішити, – розповів президент БК “Запоріжжя” Віктор Стельмак.

У зверненні до президента України керівництво клубу і обласна федерація баскетболу просить знайти джерела додаткового фінансування на утримання баскетбольного клубу, щоб дати можливість запорізьким спортсменам грати на одному рівні з конкурентами.

0