USD: EUR:
... в Запорожье
Анонсовано повноцінний Final Cut для iPad: що потрібно знати про програму

Анонсовано повноцінний Final Cut для iPad: що потрібно знати про програму

Компанія Apple випустила на iPad професійний додаток для редагування відео — Final Cut Pro, що зробить створення контенту на планшетах ще зручнішим. Як і в старшій версії, програма дасть змогу вносити колірні корективи та користуватися магнітною шкалою для редагування відео. Однак компанія вбудувала специфічні для iPad функції, про які ми розповімо.

Контролер Jog Wheel

Мабуть, одне з найцікавіших доповнень у «планшетному» Final Cut Pro — цифрове колесо управління. Воно з’являється збоку екрана, даючи змогу прокручувати кліпи на часовій шкалі та робити точні вирізки.

Apple обіцяє, що Jog Wheel у майбутньому отримає нові можливості взаємодії з проєктами. Тож якщо ви не хотіли переходити з MacBook на планшет тільки через відсутність просунутих редакторів відео, саме час йти купувати Айпад в Алло — такого рівня управління на ноутбуці просто так не домогтися.

Підтримка Apple Pencil

Final Cut Pro для iPad пропонує повну підтримку фірмових стилусів для iPad. Функція Live Drawing дає змогу малювати або писати поверх відеоконтенту всередині редактора. Напис або малюнок можна анімувати, щоб надати індивідуальності відзнятому матеріалу.

На iPad Pro c M2 «олівець» використовує функцію наведення для сканування часової шкали або попереднього перегляду відзнятого матеріалу. Вам не потрібно натискати на дисплей, достатньо просто піднести стилус. А якщо ви використовуєте iPad у парі з клавіатурою, то можете скористатися поєднаннями клавіш Final Cut Pro, щоб підвищити продуктивність. 

Нові режими камери

Усередині програми ви можете знімати високоякісне відео в будь-якій орієнтації, контролювати вхідний звук і бачити, скільки часу у вас залишилося для запису.

Режим професійної камери дає змогу тонше керувати зніманням порівняно зі стандартним додатком на iPad. У цьому режимі ви можете керувати налаштуваннями камери: 

  • фокус;
  • експозиція; 
  • баланс білого. 

Ви також можете записувати в ProRes, професійному відеокодеку Apple, за допомогою M2 iPad Pro.

Машинне навчання

Final Cut Pro привносить нові технології машинного навчання в редагування відео. Програма дає змогу легко синхронізувати та редагувати багатокамерні кліпи або кадри, зняті з різних точок.

Функція Scene Removal Mask використовує нейродвижок процесора для видалення фону в кадрі без зеленого екрана. Auto Crop знаходить найкраще центрування відзнятого матеріалу для будь-якого співвідношення сторін. Якщо ви знімаєте ролик одночасно для YouTube і TikTok, додаток дасть змогу кадрувати відео для обох платформ.

Final Cut Pro на iPad дасть вам змогу бути креативнішими, ніж раніше. Компанія нарешті представила програму, що дає змогу використовувати всю продуктивність процесорів Apple M і перетворила планшет для малювання та розваг на повноцінну робочу станцію.

0