USD: EUR:
... в Запорожье
Активи на мільярд: суд заарештував акції запорізького підприємства, які належать дружині Медведчука

Активи на мільярд: суд заарештував акції запорізького підприємства, які належать дружині Медведчука

Дружина Віктора Медведчука втратила акції АТ «Запорізький завод феросплавів», який є одним із найбільших металургійних підприємств Європи та монополіст металевого мангану в Україні. За матеріалами Служби безпеки України, суд заарештував активи Оксани Марченко на один мільярд гривень.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Рішення суду стосується 13,7% акцій підприємства, якими дружина Віктора Медведчука володіє через чотири офшорні компанії. Після арешту активів Оксана Марченко не зможе продати чи перереєструвати їх на підставних осіб. Надалі активи можна буде передати на користь держави.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», суд заарештував 6,8% акцій ВАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» ім. А.М. Кузьміна», якими Марченко володіє через три офшорні компанії. Загальна вартість акцій складає понад 440 мільйонів гривень.

На сьогодні загальна сума арештованого майна Оксани Марченко – понад 6 мільярдів гривень. Дружина Медведчука підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. У лютому 2023 року їй було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України.

Слідчі дії продовжуються.

Затримував патріотів та агітував співпрацювати з ворогом: винесено вирок голові «народної міліції» із Запорізької області.


Читайте також:

Восьмиметрова воронка від снаряда, зруйновані будинки та садок: ворог обстріляв Запорізьку область із «Градів» та авіації, — ФОТО.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0