USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі Група Метінвест забезпечує вимушених переселенців із Маріуполя комфортним прихистком, – ФОТО

У Запоріжжі Група Метінвест забезпечує вимушених переселенців із Маріуполя комфортним прихистком, – ФОТО

Група Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського допомагає вимушеним переселенцям з блокадного Маріуполя знайти прихисток у Запоріжжі і забезпечує їх усім необхідним.

Після декількох тижнів життя у сховищах під прицільним вогнем російських окупантів жителі Маріуполя завдяки «зеленому коридору» змогли дістатися до безпечного місця у Запоріжжі. Тут для вимушених переселенців організували комфортні умови проживання з харчуванням, послугами пральні, запасом речей першої необхідності та одягом. Працює медичний пункт із запасом медикаментів.

Сьогодні ці мирні жителі Маріуполя вже у безпеці, але ще донедавна майже три тижні жили у пекельних умовах.

«Немає ні світла, ні газу. Люди забули, що таке хліб взагалі. Його більше двох тижнів немає, люди хліба не їли. Якщо десь дощик пройшов, вода або ще щось – це ще нічого. Але якщо погодних умов немає, жителям ще важче. Люди ділять їжу, можуть ложку каші зварити на всю сім’ю», – розповідає про жахи блокадного життя  мешканка Маріуполя Ольга.

Декілька тижнів усі спроби вирватися з цього пекла були марними. Тільки вчора декільком тисячам жителів Маріуполя все ж вдалося виїхати з рідного міста.

«Нас обстріляли із «Градів». Стояли міни і це був дуже великий ризик, їхати дуже страшно через міни. Тим більше, вони були натикані через 500 метрів, грубо кажучи. Слава Богу, одного прекрасного дня, це було вчора, прийшов чоловік і сказав «Давайте збирайтеся», – згадує жителька Маріуполя Надія.

До Запоріжжя маріупольці дісталися на власних легкових автомобілях. Як вже повідомляв «Перший Запорізький», у ніч на 16 березня евакуаційним коридором до Запоріжжя прибуло 1274 автомобілів з Донецької області – понад три тисячі людей.

Розміститися у Запоріжжі вимушеним переселенцям допомагає Центр координації гуманітарної місії Групи Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського. Волонтери компанії забезпечують вимушених переселенців одягом та їжею. Надають необхідну медичну допомогу.

«Люди тут забезпечені всім: у них є продукти, тепла вода, можливість попрати свої речі і привести їх до ладу. Також тут є запас ліків першої необхідності. Окрім того, тут працюють лікарі, які оглядають, в першу чергу, діток. Якщо необхідна допомога, вони її негайно надають», – зазначив голова Центру координації гуманітарної місії Метінвест у Запоріжжі, генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Нагадаємо, соціально відповідальний бізнес облаштовує місця прихистку для біженців із найгарячіших точок України і підготував близько 1000 місць для розміщення тимчасово переміщених осіб на об’єктах компанії, а також спільно з обласною владою облаштовують ще близько двох тисяч додаткових місць.

«Сьогодні ми очікуємо ще велику кількість автомобілей з маріупольцями. У Запоріжжі, ми бачимо, всі допомагають, як один. Це дуже правильно для нашого міста. Тому що ми єдині, ми одна країна і маємо одне одному допомагати», – зазначив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

За сьогодні, 16 березня, з Маріуполя до Запоріжжя прибули ще понад 1 565 автомобілів: приїхали 4329 людей, серед яких 1033 дитини. До завершення дня очікується приїзд нових переселенців. Усі вони отримують необхідну допомогу — гаряче харчування, медикаменти, продукти.

Нагадаємо, Група Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського не лише допомагає вимушеним переселенцям, а й з перших днів війни підтримує Збройні сили України й територіальну оборону в містах присутності

Метінвест транспортує гуманітарну допомогу постраждалим від воєнних дій


Читайте також:

Зі сталі Групи Метінвест виготовили понад 35 тисяч протитанкових їжаків по всій Україні

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0